Nieuws

Pogingen tot Afscheid  |  voorstelling
april 2024

In 'Pogingen tot Afscheid' gaan zes acteurs op zoek naar nieuwe rituelen voor de laatste levensfase en het verzachten van de rouw. Een indringende en helende zoektocht. Op 17 mei is er weer een voorstelling (niet-besloten) in Midwest Amsterdam. Zie onderstaande links.

Mr. One  |  luisterboek
maart 2024

'Mr. One' is het vierde deel in Jens Lapidus' meesterlijke Stockholm Underground-reeks. Duister, rauw, meedogenloos. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Sintspektakel in Oude Luxor Rotterdam  |  sinterklaasshow
maart 2024

Het is nog vroeg, maar het grote nieuws mag naar buiten. Na de spetterende, uitverkochte Sinterklaasshows van vorig jaar, komt het Sintspektakel terug. Op 30 november en 1 december is de wervelende voorstelling maar liefst vier keer te zien in het nostalgische Oude Luxor. Laurens staat paraat met zijn toverkunsten en natuurlijk óók met de enige echte Sinterklaas. Zie de link hieronder voor kaartjes.

Specsavers  |  commercial
maart 2024

Vanaf begin maart is Dirk te zien in de commercial 'Verrijkt Leven' van Specsavers. Voor de regie tekende Kay Lindhout (BSUR/Czar)

Voor het Blok  |  tv-quiz (zapp)
maart 2024

Voor het Blok is een tv-quiz waarin twee teams de strijd met elkaar aangaan. De teams staan op een richel voor een muur van blokken en beantwoorden vragen. De blokken willen maar één ding: iedereen de afgrond in duwen.

Dirk is te zien in één van de afleveringen van seizoen '24 (NPO 3). De opnames waren begin januari in studio Aalsmeer.

Brugklas, de tijd van m'n leven (throwback)  |  film
maart 2024

Op 10 maart wordt de film 'Brugklas, de tijd van m'n leven' uitgezonden op NPO3. De film haalde de gouden film award toen meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop hadden gezien. Dirk speelt docent aardrijkskunde, Bart van Morselt.

Pogingen tot Afscheid  |  theatervoorstelling
maart 2024

In 'Pogingen tot Afscheid' gaan zes acteurs op zoek naar nieuwe rituelen voor de laatste levensfase en het verzachten van de rouw. De voorstelling is in 2024 weer te zien vanaf 1 maart met de aftrap in DB55 in Amsterdam. In een prachtige (warme) oude loods met houten vloer in het Westelijk Havengebied zijn de rituelen tijdens de voorstelling zelfs te ervaren. Op 2 maart is er een besloten voorstelling in het Kontakt der Kontinenten (Soesterberg). De komende maanden zijn er meerdere (niet-besloten) voorstellingen te zien in Amsterdam.

Weerbaarheid  |  trainingsacteur
maart 2024

Eén van de trainingen die Dirk deze maand verzorgt, is een training Weerbaarheid t.b.v. een Nederlandse Gemeente. Mooie samenwerking met Bureau Span.

Met het Oog op Morgen  |  radio
februari 2024

De wedstrijd voor de nieuwe stem voor het NPO-radioprogramma 'Met het Oog op Morgen' leverde maar liefst 7200 inzendingen op. Dirk was samen met 25 andere stemmen geselecteerd voor de live-uitzending op 10 februari waar de nieuwe stem bekend werd gemaakt.

Hanneke de Jonge kwam als winnaar uit de bus en wordt daarmee een waardige opvolger van Hans Hoogendoorn. Laatstgenoemde was 48 jaar de stem tijdens de begintune (Gute Nacht, Freunde..).

Potato Western  |  kortfim
februari 2024

The Potato Western is een film van aanstormend talent Floris van Doorn. De maker noemt het zelf een 'western in een Nederland-1900 jasje'. De opnames waren eind januari in onder meer Amsterdam. Dirk is gecast voor één van de rollen. Ook met Raymond Thiry en Len Leo Vincent.

Zilverbloed  |  luisterboek
januari 2024

In Zilverbloed van Mariëtte Aerts keren Raben en Calli terug naar Kironos. Omdat alles erop wijst dat de Drie Geleerden intussen hun Orbis hebben verlaten en onderweg zijn naar de hoofdstad, om daar vandaan de macht over de Zeven Eilanden te grijpen, lijkt een krachtmeting onvermijdelijk..

Zilverbloed is het vijfde en laatste deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden. Dirk spreekt het luisterboek in.

communicatietrainingen  |  trainer / trainingsacteur
december 2023

Voor het nieuwe jaar staat Dirk weer ingepland voor communicatietrainingen bij diverse bedrijven, non-profit en overheidsinstellingen. Voor Amsterdam UMC behoort Dirk al ruim 20 jaar tot één van de vaste trainingsacteurs.

Sintspektakel  |  theatershow
december 2023

Op 26 november was de première van de grote en succesvolle Sintspektakelshow in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen met goochelaar/presentator Laurens en natuurlijk Sinterklaas.

Staken op leven en dood  |  luisterboek
december 2023

In april 2023 was het tachtig jaar geleden dat in Hengelo de April-meistakingen tegen de Duitse bezetter begonnen, om zich als een lopend vuurtje door heel Nederland te verspreiden. In Staken op leven en dood staat deze relatief onbekende geschiedenis opgetekend, aangevuld met persoonlijke verhalen van nabestaanden en bijzonder archiefmateriaal.

Dirk sprak het luisterboek in.

Albert Heijn België  |  commercial/webserie
november 2023

De Wereld in Het Kleijn is de succesvolle Belgische webserie van Albert Heijn. In de Sinterklaasaflevering speelt Dirk de Nederlandse Hulpsint Kees Fondu.

Hulpsint Jan maakt zich op voor de feestelijke intrede van Sinterklaas. Maar dan kiest Albert Heijn alsnog voor 'nen Hollandse Hulpsint' (Kees Fondu). Tot groot ongenoegen van de Vlaamse medewerkers..

Zie aflevering 5 in onderstaande link naar de website van 'De Wereld in het Kleijn'.

Road to Vegas  |  tv-serie
november 2023

Goochelaar Steven Kazàn, de man die alles kan, heeft maar één droom en dat is optreden met een grootse goochelshow in Las Vegas! Dirk is te zien in seizoen 2 van Road to Vegas. Binnenkort op NPO 3.

Road to Vegas heeft de Televizierring (jeugd) 2023 gewonnen.

ABP  |  commercial
november 2023

Het pensioenstelsel is na 100 jaar toe aan onderhoud. Ter gelegenheid hiervan maakte ABP Pensioenfonds een nieuwe commercial. Dirk is gecast voor éen van de rollen.

Sinterland  |  sinterklaasbelevenis
november 2023

Sinterland is een heuse en grootse Sinterklaasbelevenis. Onder begeleiding van de Pieten volgen ouders en kinderen een vaste route buiten in het Grote Pietenbos en binnen in het kasteel van Sinterklaas, met als hoogtepunt een ontmoeting met de enige echte Sint. Sinterland is van 25 november t/m 3 december in Kasteel Groeneveld in Baarn. Bekijk het krantenartikel in de links hieronder.

Hans Kazan  |  luisterboek
november 2023

Ter ere van de 70ste verjaardag en het 50-jarig artiestenjubileum van Nederlands bekendste goochelaar kwam onlangs de biografie Hans Kazàn, de man die (bijna) alles kan uit.

Hans Kazàn kreeg landelijke bekendheid door zijn tv-optredens in Martin Brozius’ Ren je rot. Hij werd het gezicht van onder meer De Blufshow en Prijzenslag. Bij RTL presenteerde Kazàn goochelprogramma’s en zette dat samen met zijn kinderen – Magic Unlimited – voort bij de Tros.

Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

DJ Piet en Sint  |  sintshow
november 2023

Voor diverse bedrijven werkt Dirk mee aan de DJ Piet en Sint show. Een wervelende show van Huur de Sint met muziek en dansjes van DJ Piet en natuurlijk een onvergetelijk bezoek van Sinterklaas.

Pogingen tot Afscheid  |  try-outs
oktober 2023

In 'Pogingen tot Afscheid' gaan zes acteurs op zoek naar nieuwe rituelen voor de laatste levensfase en het verzachten van de rouw. De voorstelling is een vloeiende ervaring van diverse rituelen, waarbij toeschouwers kunnen bewegen naar deelnemer en weer terug. Geen antwoorden, maar een theatraal onderzoek van mogelijkheden. Dirk is één van de acteurs. Try-outs in oktober in Amsterdam en Utrecht (zie website). De voorstelling is/wordt geprogrammeerd voor 2024.

publieksreacties:
'Ik vond het een hele mooie voorstelling die zeer tot denken aanzet. Ik zag mijn eigen verhalen terug.'

'Voor mij voelde het gehele proces en daarmee ook deze zaterdagavond met heel veel respect en integriteit gemaakt.'

 

 

communicatietrainingen  |  trainer / trainingsacteur
oktober 2023

Ook in het laatste kwartaal van 2023 is/wordt Dirk weer ingezet als trainer/trainingsacteur voor uiteenlopende communicatietrainingen voor opdrachtgevers als AMC, VUmc, Prorail, een goede-doelen stichting, een overheidsinstelling, een Gemeente, een huisartsenpost en een bouwmarktketen.

Ronnie Flex  |  luisterboek
oktober 2023

Hoe leer je Ronnie Flex, al tien jaar aan de top van de Nederlandse hiphop en popmuziek, het beste kennen? Door met hem mee te gaan, overal en nergens heen. Mee op tour. Mee in kleedkamers, clubs en theaters. Mee naar de gym, mee met kinderuitjes, mee naar huis, naar festivals, mee bij besprekingen, tijdens interviews, in de studio en naar de rechter.

Een boek van Leon Verdonschot. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Sinterklaasfeest 2+  |  theatershow
oktober 2023

Dirk werkt mee aan een feestelijke Sinterklaasshow vol avontuur, zang, dans én magie met Laurens. Ga mee op avontuur in deze wervelende, interactieve voorstelling waar de Sint en zijn Pieten natuurlijk ook van de partij zijn.. Alle voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

Nederlands Film Festival 2023  |  2 kortfilms geselecteerd
september 2023

Op het Nederlands Film Festival 2023 is Dirk te zien in twee geselecteerde kortfilms; Goudhaan van filmmaker Sem Dingemans en Het Werkt! van regisseur Koen van der Kam. In Goudhaan speelt Dirk de rol van carwash-eigenaar Theo. In Het Werkt! neemt hij de rol van directeur Victor voor zijn rekening.

Tussen werelden  |  luisterboek
september 2023

Tussen werelden is een unieke, actuele en confronterende roman van twee grote stemmen in de Duitse literatuur Juli Zeh en Simon Urban.

Het boek gaat over Stefan en Theresa. In openhartige en emotionele berichten via e-mail en WhatsApp vertellen ze elkaar over hun wereld. Hoezeer ze ook proberen de politiek erbuiten te houden, het is alsof de loopgraven van een verdeelde natie dwars door hun relatie lopen. Ze beseffen beiden, dat ze op het punt staan iets cruciaals te verliezen: de vrijheid om zelf te bepalen wie ze zijn.

Dirk sprak de Nederlandse vertaling in als luisterboek.

'Bloot' valt in de prijzen  |  48 hour rotterdam
september 2023

Met maar liefst 2 awards en 7 nominaties (waaronder 'best acting ensemble') viel Team Focus met de kortfilm Bloot behoorlijk in de prijzen op het 48 hour filmfestival Rotterdam 2023. Dirk speelde de rol van Francis Vavier. Ook met supertalenten Dawit de Koning en Esther van der Werf.

Regie: Nils Swibben.

 

Bonsai baby  |  luisterboek
september 2023

Bonsai baby van schrijver A.N. Ryst is een magistrale vertelling over gloed en over deemstering, spelend in een wereld tussen droom en realiteit. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Na de scheiding keert Violetta terug naar haar woning in de stad. Lennard heeft op haar gewacht; eindelijk gaan ze praten over eigenheid, over verwachtingen, over hun voorgeschiedenis en over ijskasten, kortom, over alle obstakels die er tussen hen waren opgerezen. Nog één keer krijgen ze de kans om bij elkaar te zijn...

instructiefilm  |  overheidsinstelling
september 2023

Voor een interne instructiefilm voor een overheidsinstelling is Dirk gecast als leidinggevende. De opnames waren half september.

Op de foto een 'behind-the-scenes' met op de achtergrond - achter de D.O.P. - de regisseur op de hoedenplank.

48 Hour Film Project Rotterdam  |  kortfilm
september 2023

Op 1 september ging het 48 Hour Film Project Rotterdam van start. Maar liefst 40 professionele teams gingen de uitdaging aan om binnen 48 uur een korte film te produceren op basis van vier ingrediënten: een genre, een zin, een prop en een personage. Dirk kwam uit voor Team Focus. In de film 'Bloot' speelt hij de rol van Francis Vavier. Ook met Dawit de Koning en Esther van der Werf.

Nieuwe showreel   |   online
augustus 2023

De nieuwe showreel van Dirk staat online. Met dank aan Michel Ligtenbarg van 107 Ideas.

Klik op onderstaande link om 'm te bekijken.

De roep van het hart  |  luisterboek
augustus 2023

In De roep van het hart van bestsellerauteur Kiera Cass is prinses Annika gewend aan een zeer comfortabel en luxueus leven. Maar de band met haar vader is niet meer zo liefdevol als vroeger. Kilometers verderop ziet het leven van Lennox er totaal anders uit. Zijn leven staat volledig in het teken van het terugkrijgen van de gestolen troon. Maar wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt, kunnen zij hun gevoelens voor elkaar niet negeren.

Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Find my artist  |  nieuwe samenwerking
juli 2023

Nieuwe samenwerking met Find My Artist. FMA brengt vraag náar en aanbod ván creatieve professionals bij elkaar.

Sinterklaas  |  huur de sint
juli 2023

De agenda van Sinterklaas begint langzaam vol te lopen. Ook dit jaar is Dirk - samen met Maarten Wansink - de exclusieve adviseur van Sinterklaas. Te boeken via Huur de Sint. Zie onderstaande link naar introductiefilmpje.

Het werkt   |  voorvertoning film
juli 2023

In het Chassé-theater in Breda is op 2 juli de voorvertoning van de film 'Het Werkt'.

Het Werkt vertelt het verhaal van Henry, een overspannen fabrieksarbeider die werkt voor een farmaceutisch bedrijf dat ‘gelukspillen’ produceert. Binnen Henry’s beperkte leventje is zijn enige lichtpuntje baas Victor, die wordt afgebeeld als een messias-achtige figuur in de verleidelijke tv-commercials van het bedrijf. Dat wordt anders als Henry bij Victor op gesprek mag komen..

Dirk speelt de rol van Victor.

Waalwijks Theater Festival  |  jurering
juli 2023

Op 1 juli vond de 8e editie plaats van het Waalwijks Theater Festival voor jongeren. De winnaar is geworden Theatergroep Wildtgroei uit Gent (België) met de voorstelling Othello in de disco (een originele bewerking van Shakespeare's Othello). De beste acteur van de avond was Nora, ook van Theatergroep Wildtgroei. De publieksprijs ging naar het Wenstheater. Dirk was één van de drie juryleden.

Bouwfonds (BPD)  |  commercial
juli 2023

Voor BPD (Bouwfonds) is Dirk gecast voor de nieuwe campagne tbv het Nieuwe Ringers in het centrum van Alkmaar. Bij de oude Ringers-chocoladefabriek worden vier markante appartementencomplexen gerealiseerd. De opnames waren - hoe kan het ook anders - in Alkmaar.

Genadeloos 2  |  première
mei 2023

In Genadeloos 2 neemt Dirk de rol van inspecteur Talsma voor zijn rekening. Dit ambitieuze filmproject van Jelle Berlijn en Jos van der Molen gaat over Amber. Haar moeder is ontvoerd door Fargon. Meedogenloos slaat Amber terug met onverwachte hulp. Een nieuw en gevaarlijk spel begint.

De feestelijke première was op 26 mei in bioscoop Hengelo.

Medische communicatie  |  amsterdam umc
juli 2022

Medio juli staat voor studenten Geneeskunde aan Amsterdam UMC (locatie VU-mc) in het teken van beoordeling. Dirk werkt mee aan de toetsen voor Medische Communicatie.

Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming  |  de vloer op
mei 2023

Bij de aanpak van huishoudelijk geweld zijn verschillende professionals betrokken. In opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn diverse casussen in een 'de-vloer-op'-achtige theatersetting nagespeeld en is de werkelijkheid naar de studio gehaald. Het deskundige publiek kreeg de kans om te experimenteren met andere werkwijzen. Alles in het kader van het toekomstscenario kind- en gezinsbescherming. Dirk werkte mee aan dit experiment als éen van de acht acteurs. Regie: Sander Ligthart

Tweestrijd  |  première
mei 2023

Op 9 juni gaat de film 'Tweestrijd' in première in Theater Amphion in Doetinchem. Deze coming-of-age-film vertelt het verhaal  over weerbaarheid en keuzestress in het leven van jongvolwassenen. Dirk speelt meneer Oosthuis, de mentor van Sam, gespeeld door Delphin Metsers. Ook met Frits Lambrechts e.a.

Stormbrekers  |  luisterboek
mei 2023

Stormbrekers is het vierde deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden, geschreven door Mariëtte Aerts. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Raben en Calli hebben de oversteek naar de oostelijke landen gemaakt. Calli's droom is om de Kraaienburcht te bezoeken, de plek waar ooit machtige Elementalisten woonden. Wat niemand weet is dat intussen een paar oude, machtige magiërs uit een andere dimensie zijn ontwaakt. Zij hebben hun oog laten vallen op de Zeven Eilanden, waar het nog steeds onrustig is.

communicatietrainingen  |  trainer / trainingsacteur
mei 2023

De komende maanden is Dirk ingezet als trainer/trainingsacteur voor uiteenlopende communicatietrainingen voor opdrachtgevers als AMC, VUmc, KLM, een goede-doelen stichting, een financiële instelling, een bouwmarktketen en een detacheringsbedrijf.

Goudhaan  |  shortcutz
mei 2023

De kortfilm Goudhaan van Sem Dingemans is geselecteerd voor Shortcutz Amsterdam en is op 9 mei a.s. te zien.

De film vertelt het verhaal van Dennis, die samen met zijn vader een carwash runt. Wanneer zijn vader een nieuwe, jonge vriendin krijgt, probeert Dennis zich op een ongezonde manier te bewijzen en komt hij met de verkeerde mensen in contact. Dirk speelt de rol van vader Theo.

Stoffig Licht  |  film
mei 2023

De verfilming van de roman Stoffig Licht van schrijver Emile Beulen nadert zijn eind. Het verhaal gaat over migratie in eigen land, maar heeft een ondubbelzinnige verwijzing naar de huidige migranten wereldwijd.

In de jaren 50 verhuist een Drents gezin naar Zuid-Limburg. In een omgeving gedomineerd door de Rooms-Katholieke Kerk en de mijnen proberen zij nieuw licht op hun toekomst te werpen. Een toekomst die niet altijd zo helder gloort als is beloofd.

Dirk is gecast voor de rol van pastoor.

 

Specsavers  |  commercial
mei 2023

Vanaf 1 april is de commercial 'Verrijkt Leven' van Specsavers weer te zien op landelijke televisie.

Regie: Kay Lindhout (Czar)

 

Flexacteurs  |  trainingen
mei 2023

Mooie samenwerking met Flexacteurs in de vorm van een training voor medewerkers van een bouwmarkt.

Neon Goden  |  luisterboek
mei 2023

Neon Goden van Katee Robert is een hervertelling van de mythe van Persephone en Hades, en is inmiddels een internationale megabestseller. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in en neemt de rol van Hades voor zijn rekening.

Volgens de roddelbladen heeft de mooie Persephone een heerlijk luxeleventje. Maar eigenlijk wil ze niets liever dan de ultramoderne stad Olympus ontvluchten en opnieuw beginnen. Haar ontsnappingsplan valt in duigen wanneer haar moeder haar uithuwelijkt aan Zeus, de gevaarlijkste en machtigste man van Olympus.

agressie in de gezondheidszorg  |  communicatietrainingen
april 2023

Voor diverse ziekenhuizen en andere instellingen wordt Dirk regelmatig ingezet voor agressietrainingen. In april totaal vijf keer.

Benu  |  reclamecampagne
april 2023

Voor BENU-apotheken werkt Dirk mee aan een landelijke campagne.

Brugklas, de tijd van m'n leven  |  film
maart 2023

Op 29 maart wordt de film "Brugklas, de tijd van m'n leven" uitgezonden op NPO 3. De film behaalde in 2019 de Gouden-Film-status en trok in korte tijd meer dan 175.000 bezoekers. Dirk speelt de rol van docent Aardrijkskunde Bart van Morselt

Lincoln Highway  |  luisterboek
maart 2023

De Lincoln Highway is de nieuwe roman van Amor Towles. In de VS is al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Deze met vaart geschreven en gelaagde roman gaat over drie vrienden en een achtjarige jongen die zichzelf ontdekken in het Amerika van de jaren vijftig. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Paarse Hemel  |  kortfilm
maart 2023

Vanaf kort na zijn geboorte zit monnik Christiaan in het klooster. Tegen de wil van abt Erik in, besluit hij de veiligheid van het klooster te verlaten en de wereld daarbuiten te verkennen..

De opnames waren o.a. in het Trapistenklooster in Tegelen. Julian de Bock tekent voor de regie. Dirk speelt de rol van abt Erik.

Terug in de tijd  |  commercial
maart 2023

Terug in de tijd (maar tien jaar ouder) voor de opnames voor een commercial. Iets met wonen..

Reserve  |  luisterboek
februari 2023

Reserve vertelt de aangrijpende gebeurtenissen uit het leven van prins Harry en is geschreven met een rauwe, nietsontziende eerlijkheid. Het is een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet.

Reserve kwam in januari uit. Dirk sprak het luisterboek in.

De Stamhouder  |  tv-serie
februari 2023

De Stamhouder vertelt de familiegeschiedenis van Alexander Münninghoff. Een geschiedenis die gedomineerd wordt door de Tweede Wereldoorlog, met een sluwe grootvader, een naïeve vader en een moeder die zijn moeder niet mocht zijn. En over hem, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder. Dirk speelt een kleine bijrol in de serie die vanaf 1 januari 2023 te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Farewell  |  première
januari 2023

Op 21 januari gaat de nieuwe film Farewell van JBK Pictures in première. Anastasia Reshetnikova speelt de rol van Maya. Dirk speelt de rol van Robert. De regie is in handen van Juriaan Koeze. Locatie: Filmhuis Rialto, Ceintuurbaan, Amsterdam.

communicatietraject   |  trainingsacteur
januari 2023

Als trainingsacteur verzorgt Dirk binnenkort een communicatietraject voor één van de landelijke Goede Doelen.

Een weg door vuur en water  |  luisterboek
januari 2023

In ‘Een weg door vuur en water’ van Charles Martin krijgt Murphy Shepherd het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn carrière van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

Een spannende roman boordevol actie over liefde en opoffering. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Amsterdam-UMC  |  communicatietrainingen
januari 2023

Ook in 2023 staan er weer diverse communicatietrainingen voor Amsterdam-UMC op het programma. Al z0'n twintig jaar is Dirk éen van de vaste trainingsacteurs voor o.a. de opleiding Geneeskunde.

Topparken  |  commercial
januari 2023

Deze maand is de 'one-happy-family' commercial van Topparken weer te zien op RTL4, 24Kitchen, National Geographic, MTV, XITE, Fox Corporation, Ziggo Sport & TLC.

Presentatievaardigheden  |  training
januari 2022

Voor diverse afdelingen van een financiële instelling verzorgt Dirk de training Presentatievaardigheden (algemeen).

Goudhaan  |  première
januari 2023

Op 17 januari was in Lab 111 (Amsterdam) de première van Goudhaan, een kortfilm van Sem Dingemans. In de week daarvoor is de film al vertoond in Tom's Carwash in Venlo, waar de film is opgenomen. Dirk speelt de rol van Theo, de eigenaar van de wasstraat.

Na de komst van een nieuwe, jonge vriendin van Theo, probeert zijn zoon zich op een ongezonde manier te bewijzen en komt hij met de verkeerde mensen in contact.

 

Spoorslag  |  kortfilm
december 2022

Spoorslag is een nieuwe korte fictiefilm van Lisdonk Filmworks. Dirk speelt de rol van Willem Huijben. Het verhaal speelt in 1916.

Als treincoördinator Vincent Koolman en zijn collega Willem Huijben horen over een aanvaring met een Frans militair vrachtschip vol met explosieven, moeten ze zo snel mogelijk het nabijgelegen kantoor verlaten. Op dat moment verplaatst zich een personentrein richting het gebied. Vincent gaat terug naar kantoor om ervoor te zorgen dat de trein op tijd stopt...

De avonturen van Epke en Tom  |  sinterklaas-show
november 2022

Voor volle zalen ging op 27 november de Grote Sinterklaas-show van Epke en Tom in première in Theater Mozaiëk in Wijchen. In de voorstelling moeten Epke en Tom samen met Zing-Piet een probleem oplossen om Sinterklaas en zijn Pieten op tijd op locatie te krijgen. Dat gaat niet vanzelf...

 

Sinterklaasshow  |  merwebolder
november 2022

Sinterklaas was zaterdag te gast op locatie Merwebolder van ASVZ in Sliedrecht. Maar liefst drie volle zalen voor de Sinterklaasshow.

Filmpjes tbv onderzoek  |  amc
november 2022

Voor het AMC werkte Dirk mee aan een arts-patiënt-film. De filmpjes worden binnenkort ingezet voor een onderzoek.

Bakker Bart  |  sinterklaas-commercial
november 2022

Sinterklaas werkte mee aan de nieuwe commercial van Bakker Bart. Iets met kruidnoten..

De Gorilla en de jongen  |  luisterboek
november 2022

De gorilla en de jongen van Phil Earle is een meeslepende YA-roman over een bijzondere vriendschap tussen een gorilla en een jongen tijdens WOII, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Sinterklaas en voetbal  |  videoclip
november 2022

De nieuwe clip van Sinterklaas staat online. Een productie van Huur de Sint.

nieuwe serie  |  advocatuur
oktober 2022

Dirk is gecast voor een nieuwe advocatenserie. In 2023 te streamen.

communicatietraining lastige situaties  |  huisartsenopleiding
oktober 2022

Voor de huisartsenopleiding van het AMC verzorgde Dirk weer de communicatietraining 'Lastige situaties'.

Sinterklaas  |  adviseur van sinterklaas
oktober 2022

Ook dit jaar is Dirk éen van de adviseurs van Sinterklaas. Zie voor meer informatie onderstaande link naar de website van Huur de Sint.

Springen met Sinterklaas  |  videoclip
oktober 2022

De nieuwe videoclip van Dennis en Nora is uit. Dennis en Nora sluipen het kasteel van Sinterklaas binnen. Hoofdpiet gaat op onderzoek uit. Een productie van De Boom Entertainment.

Brugklas   |  tv-serie
oktober 2022

Mevrouw De Wilde en meneer Van Morselt uit de populaire tv-serie Brugklas (NPO3 - Avrotros) gaan naar Frankrijk en beginnen daar een Bed & Breakfast. Kort voor hun vertrek lijkt het mis te gaan.

Dennis en Nora  |  iets met hoofdpiet en videoclip...
oktober 2022

Nieuws van Hoofdpiet! Er komt iets leuks aan. Houd de socials van Dennis en Nora in de gaten..

Goudhaan  |  poster kortfilm
oktober 2022

Goudhaan is een nieuwe kortfilm van Sem Dingemans. Release binnenkort. Poster is klaar.

Due to the near bankruptcy of the carwash and the arrival of a new girlfriend, the father and son relationship is put to the test.

The Bodyguard  |  tv-programma
september 2022

NPO komt vanaf 31 augustus met een nieuw programma: The Bodyguard. In acht afleveringen proberen tien kandidaten zich als beste persoonsbeveiliger te ontwikkelen. The Bodyguard is wekelijks te zien op woensdag om 20.30 uur op NPO3, en wordt gepresenteerd door Welmoed Sijtsma. Dirk werkt mee aan één van de opdrachten waarin de kandidaten te maken krijgen met een levensechte situatie: het beschermen van een burgemeester tegen meerdere belagers.

 

Intergo  |  communicatietraject
september 2022

Een mooie samenwerking met Intergo, expert op het gebied van een juiste toepassing van state-of-the-art kennis op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Het team van Intergo bestaat uit veiligheidsspecialisten, ergonomen, psychologen, designers, incidentonderzoekers, organisatieadviseurs en gedragsspecialisten.

Improvisatiecup  |  brugklas-tv
september 2022

Leuke opnames voor 10 afleveringen van de Brugklas-tv improvisatiecup. Sanne de Wilde en Bart van Morselt vormen de strenge doch rechtvaardige jury. Binnenkort te zien op Brugklas-tv.

Fotografie Adrienne  |  nieuwe foto's
augustus 2022

De nieuwe foto's van Dirk zijn klaar. Het was weer een supertoffe shoot bij talent Adrienne Korzilius (al bijna 20 jaar de vaste fotograaf...en de beste).

Zie de link onderaan dit item voor meer foto's.

 

Amsterdam UMC  |  communicatietrainingen
september 2022

Ook komend semester wordt Dirk weer regelmatig ingezet voor uiteenlopende communicatietrainingen tbv Amsterdam UMC.

Brugklas  |  tv-serie
augustus 2022

Seizoen 11 van de populaire tv-serie Brugklas (AvroTros) start op maandag 29 augustus a.s. Dagelijks te zien op NPO3.

 

 

Salon voor 1  |  theaterarchief
augustus 2022

Zo'n tien jaar geleden speelde Dirk de rol van kapper Bert in de theatervoorstelling 'Salon voor 1'. Een voorstelling over hoe je elkaar liefdevol kunt omarmen, maar ook over hoe je elkaar kunt beklemmen om het leven te beleven. 'Salon voor 1' was te zien op diverse theaterfestivals in het hele land, waaronder ook Fringe Amsterdam.

Drakensteen  |  luisterboek
augustus 2022

'Drakensteen', zo heet deel 3 van de Kronieken van de Zeven Eilanden, geschreven door Mariëtte Aerts. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

De levens van Raben en Calli zijn inmiddels flink verstrengeld met die van piraten, machtswellustelingen en magische wezens. De Dwingers proberen nog altijd via hun leidstenen de macht te veroveren in het Rijk van de Zeven Eilanden. Zal het de Kirs lukken hun Heerschappij te behouden en de rust te herstellen? 

Specsavers  |  commercial
juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is Dirk weer te zien in de commercial 'Verrijkt Leven' van Specsavers.

Amsterdam UMC  |  communicatiepractica
juli 2022

Voor Amsterdam UMC (locatie VU-MC) werkte Dirk ook dit jaar weer mee aan de communicatiepractica 'Omgaan met lastige situaties'. Half juli waren de afsluitende toetsen.

Brugklas seizoen 11  |  tv-serie
juli 2022

De opnames voor seizoen 11 van de populaire tv-serie Brugklas (AvroTros) zijn begonnen. Bij een nieuwe school hoort een nieuw aardrijkskundelokaal.

Goudhaan  |  kortfilm
mei 2022

Goudhaan is een nieuwe kortfilm van filmmaker Sem Dingemans. Dirk is gecast voor éen van de rollen. De opnames zijn eind mei afgerond. De film gaat over een vader en een zoon die samen een carwash runnen. Na de komst van een nieuwe, jonge vriendin van de vader, probeert zijn zoon zich op een ongezonde manier te bewijzen en komt hij met de verkeerde mensen in contact.

Goede Tijden, Slechte Tijden  |  tv-serie
april 2022

Binnenkort maakt kunsthandelaar Rudolph Schimmelpenninck zijn opwachting op Meerdijk (Goede Tijden, Slechte Tijden).

Cyrano de Bergerac  |  toneelarchief
april 2022

Alweer bijna 20 jaar geleden speelde het Nationale Toneel (nu Nationale Theater) de jubileumproductie Cyrano de Bergerac. Dirk was éen van de twintig acteurs, met Stefan de Walle in de titelrol. Met spectaculaire decors en indrukwekkende gevechtsscènes was deze Cyrano een grootse onderneming in een klassieke setting. De regie was in handen van Franz Marijnen. Het gezelschap toerde lange tijd door Nederland en België. De productie werd genomineerd voor de NRC-publieksprijs.

In 2016 regisseerde Dirk een komische bewerking van het stuk voor Toneelgroep Maskerade.

Sam, de film  |  trailer
april 2022

De trailer van Sam, de film staat online. Deze coming-of-age-film vertelt het verhaal over keuzestress en weerbaarheid in het leven van jongvolwassenen. Met onder meer Frits Lambrechts en Delphin Metsers. Dirk speelt meneer Oosthuis, de mentor van Sem. Dit najaar in de bioscoop.

Speurneuzen  |  brugklas webserie (avrotros)
april 2022

Op 18 april start de nieuwe webserie van Brugklas 'Speurneuzen'.  In deel 1 (vijf afleveringen) vinden Tirza en Hailey een schedel in het lokaal van meneer Van Morselt. Omdat mevrouw De Wilde al een tijdje niet op school is, vermoedt Tirza dat Van Morselt haar heeft vermoord. Ze gaan op onderzoek uit om dat te bewijzen. Volg de avonturen van Tirza en Hailey op de NPO ZAPP-app.

Iets te verbergen  |  luisterboek
april 2022

'Iets te verbergen' uit de Inspecteur-Linley-reeks is een thriller van Elizabeth George.  Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

Autopsie op een vermoorde detective onthult een gewelddadige dood. Hoofdinspecteur Lynley wordt op de zaak gezet en komt uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen waar de detective bij betrokken was.

Herman  |  een andere kijk op eenzaamheid
april 2022

'Herman, een andere kijk op eenzaamheid' is een initiatief van SEV en heeft drie pijlers; 1. de film, 2. educatie en 3. onderzoek. Een mooie mix van amateurs en professionals heeft met veel enthousiasme de film gemaakt. Op 16 april was de première in De Voorste Venne. De film wordt nu drie maanden lang op diverse plaatsen gratis vertoond. Dirk speelt de titelrol.

Sinterklaas  |  shoot
april 2022

De eerste Sint-shoot voor 2022 is inmiddels al weer een feit. Voor Huur de Sint is Dirk ook dit jaar weer één van de adviseurs.

Farewell  |  film
april 2022

Binnenkort is de release van Farewell, een thriller van producent JBK pictures. De film wordt ingestuurd naar diverse internationale filmfestivals. Anastasia Reshetnikova speelt de rol van Maya. Dirk speelt de rol van Robert. De regie is in handen van Juriaan Koeze.

Wanen  |  filmposter
april 2022

De filmposter van Wanen is klaar. De film bijna..

De interactieve film Wanen gaat over een beginnende psychose van een jonge twintiger. Met de film hoopt regisseur Sam de Vette een genuanceerder beeld te geven van een psychose, om zo bestaande stigma's te kunnen weerleggen. Dirk speelt de rol van psychiater. De opnames waren begin 2021.

Gebøkkenløcht-bløzer  |  duinrell
april 2022

Voor Duinrell werkte Dirk mee aan de veel besproken 1-april-grap (ook te zien bij Jinek) over een revolutionair apparaat uit Noorwegen. De nieuwe techniek zorgt ervoor dat badgasten droog geblazen worden en geen handdoek meer nodig hebben. De zogenoemde gebøkkenløcht-bløzer maakt gebruik van buitenlucht die in een oven wordt opgewarmd tot aan het bakpunt. Gebakken lucht, dus;-)

Huur de Sint  |  adviseur van sinterklaas
april 2022

Voor Huur de Sint is Dirk ook dit jaar weer een van de adviseurs van Sinterklaas. Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang.

 

 

Service à la Russe  |  film
april 2022

Binnenkort is de release van de nieuwe short van Bente Ummels en Wouter Kocken 'Service à la Russe'. Voor de productie tekende Productiehuis Blickfänger. Dirk speelt de succesvolle zakenman Arnout.  De verstandhouding met Arnout's zoon is minder succesvol.. Ook met Yuri Disseldorp, Marienke van Terheijden, Bram Walter en Eline Koelmans.

De Erfenis  |  premiėre speelfilm
maart 2022

Op 18 maart 2022 was de première van De Erfenis, de nieuwe full length speelfilm van Productiehuis De Leeuw. Dirk speelt de rol van vader Robert. De regie is in handen van Samantha Janssen en Frits Tutuarima

Na de dood van hun moeder komt Mark terug uit het buitenland om voor zijn vader te zorgen. Mark heeft zijn plannen klaar; een leuke aanleunwoning bij hem in Londen. Voordat hij het beseft zuigt Pa hem weer in het manipulatieve spel dat hij jaren geleden ontvluchtte. 

 

Huisartsenopleiding AMC  |  communicatietraining
maart 2022

Voor de huisartsenopleiding van het AMC Amsterdam werkt Dirk ook dit jaar weer mee aan de (medische) communicatietrainingen.

Cheque voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur  |  kunstweken
februari 2022

Ondanks alle corona-perikelen mocht Maarten van De Kunstweken ook voor 2021 weer een vette cheque overhandigen aan Monique Maks (directeur) en Tom van 't Hek (voorzitter Raad van Toezicht) van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een prachtbedrag, bijeen gespaard door alle Kunstweken-kunstenaars samen.

Verborgen camera  |  compilatie
februari 2022

Vaak werkte Dirk mee aan candid-camera programma's, zoals Bananasplit, Mensenkennis en Zoete Wraak. Zie de link hieronder voor een compilatie.

Luisterboeken  |  beoordeling
februari 2022

Luisterboeken zijn populair. Voor onder andere de Koninklijke Bibliotheek heeft Dirk er al heel wat ingesproken. Onlangs weer 5 sterren voor de thriller 'Een tik op het raam' van Linwood Barclay, met als commentaar:

"Het is een lang boek (13 uur 4 minuten), maar wat een voorleesstem! Fantastisch gewoon. Heel fijn om naar te luisteren en de stem 'draagt' het boek. Het verhaal zit prima in elkaar en is tot het einde spannend. Luister zelf en geniet (ondanks de droevige gebeurtenissen...).

Het meisje met het rode haar  |  theaterarchief
februari 2022

Alweer tien jaar geleden speelde Dirk de rol van vader Pieter Schaft in de toneelbewerking van 'Het Meisje met het Rode Haar'. De première was in de Stadsschouwburg Haarlem.

Hannie Schaft is het icoon van het Nederlandse verzet. Drie weken voor de bevrijding, 24 jaar oud, wordt ze opgepakt. Een Nederlandse rechercheur gaf haar in de duinen bij Overveen het genadeschot.

communicatie  |  training
februari 2022

Voor een grote Nederlandse overheidsorganisatie verzorgt Dirk de komende maanden een trainingstraject op het gebied van mondelinge communicatie.

Herman  |  een andere kijk op eenzaamheid
januari 2022

De opnames voor de film Herman, een andere kijk op eenzaamheid, zijn inmiddels afgerond. Dirk speelt de titelrol. De première staat gepland voor april 2022.

Topparken  |  nieuwe commercial
januari 2022

Topparken lanceerde de nieuwe commercial. De opnames waren eind augustus in Garderen onder regie van talent Sander Janssen. Dirk is gecast voor één van de rollen.

Brugklas   |  tv-serie
januari 2022

Vanaf 10 januari zijn de nieuwe afleveringen van Brugklas (seizoen 10) dagelijks weer te zien op NPO3. Ondertussen wordt er op het Koning Willem Alexander College hard gewerkt aan een nieuwe webserie..

Brugklas heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder: Gouden Stuiver, Zapplive Award en Nickelodeon Kids’ Choice Award.

communicatietrainingen  |  op locatie
januari 2022

Naast online trainingen gaan er weer diverse trainingen 'live' van start. Voor Dirk betekent dat de komende tijd weer uiteenlopende communicatietrainingen op locatie in de gezondheidszorg, bij overheidsinstellingen, bedrijven en goede doelen.

Breekbaar als glas  |  luisterboek
januari 2022

Welkom in The Forest of Good and Evil, waar sprookjes niet alleen echt zijn, maar ook de toekomst voorspellen..

Gena Showalter (1975, Oklahoma) schreef het boek Breekbaar als glas. Dirk sprak de Nederlandse vertaling van het luisterboek in en kreeg een 5-sterren beoordeling.

Museum Kasteel Wijchen  |  stem
december 2021

Momenteel wordt hard gewerkt aan de nieuwe museale inrichting voor Museum Kasteel Wijchen. In de keldergewelven van het kasteel komt een presentatie waarin drie voormalige bewoners ‘tot leven worden gewekt'. Dirk heeft de stem ingesproken van Jean Carel d’Osy die rond 1800 het kasteel bewoonde. Het kasteel is vanaf 1 februari 2022 weer open.

Bekogeld  |  brugklas
december 2021

Brugklas is dagelijks te zien op NPO3. In een van de afleveringen van seizoen 10 krijgt docent aardrijkskunde Bart van Morselt het zwaar te verduren, als er een ei naar zijn hoofd wordt geslingerd...

 

 

 

BMW  |  commercial uit archief
november 2021

In 2018 was Dirk te zien in de BMW-commercial 'Tunnelliefde'. De opnames waren in de Piet Heintunnel in Amsterdam en in de studio.

nieuwe dramaserie  |  pilot
november 2021

Voor een pilot tbv een nieuwe dramaserie speelt Dirk de rol van advocaat. De werktitel van de serie is Soulbound. De opnames waren medio november in Rotterdam.

 

Een kwestie van leven en dood  |  luisterboek
november 2022

In 'Een kwestie van leven en dood' beschrijven de Amerikaanse psychiater Irvin D. Yalom en zijn vrouw Marilyn de laatste maanden van hun lange leven samen. In het luisterboek van de Nederlandse vertaling sprak Dirk de hoofdstukken van Irvin Yalom in.

Enginear  |  communicatietraining
november 2021

In oktober verzorgde Dirk weer diverse communicatietrainingen voor uiteenlopende organisaties. Een van de trainingen was voor Enginear. Enginear is een arbeidsbemiddelingsbureau en geeft loopbaanadvies. Het bedrijf is gevestigd in Gouda en Utrecht.

De nieuwe koloniale leeslijst  |  luisterboek
oktober 2021

Rasit Elibol schreef De Nieuwe Koloniale Leeslijst. Dit boek bevat een bundel essays van verschillende auteurs waarin zij kritisch kijken náár, en de waarde proberen te bepalen ván werken uit de Nederlandse koloniale literatuur. Dirk sprak onlangs het luisterboek in.

Sinterklaas  |  videoboodschap
november 2021

Een unieke videoboodschap van Sinterklaas via Huur de Sint. Coronaproof!

 

huistartsenopleiding  |  communicatietraining
oktober 2021

Ook voor de huisartsenopleiding van het AMC (Amsterdam UMC) zijn de communicatietrainingen voor een deel weer fysieke bijeenkomsten. In oktober werkt Dirk onder andere mee aan de communicatietraining 'Lastige situaties'

Brugklas   |  laatste draaidag seizoen 10
oktober 2021

De opnames voor Brugklas seizoen 10 zijn afgerond. Het populaire tv-programma van AVROTROS is dagelijks te zien op NPO3.

 

 

48 hours Nijmegen  |  filmproject
oktober 2021

Tijdens het 48 Hour Film Project North South (van 22 t/m 24 oktober 2021) gaan filmmakers de strijd aan om binnen 48 uur de beste kortfilm te maken. De winnende film gaat richting de finale tijdens het Filmapalooza. Daar wordt de winnaar voor de beste 48-film ter wereld bekend gemaakt. Dirk komt uit voor één van de deelnemende teams.

 

Interviewtechnieken  |  training
oktober 2021

Intergo is gespecialiseerd in Human Factors en ergonomie op het gebied van veiligheid. Dirk werkt regelmatig samen met deze organisatie. Onlangs ook in een meerdaagse training 'Interviewtechnieken' in opdracht van een grote huisartsenpost.

 

Meet the family  |  shoot
september 2021

Meet this family. Binnenkort te zien op tv.

 

 

Baas over Brugklas  |  kinderen maken zelf een mini-aflevering
september 2021

In Baas over Brugklas nemen kijkers de regie in handen van Brugklas. De baas mag een mini-aflevering van Brugklas bedenken én maken. In de eerste aflevering, gemaakt door Party Pieter (12 jr) is meneer Van Morselt de sjaak in een prank die niet gaat zoals bedoeld.

Politieacademie  |  instructiefilm
september 2021

Voor de politieacademie werkt Dirk mee aan een nieuwe instructiefilm. De opnames zijn begin oktober.

Sinterklaas  |  adviseur
september 2021

Voor 'Huur de Sint' is Dirk dit jaar één van de adviseurs van Sinterklaas. Zie voor meer informatie en boekingen: www.huurdesint.nl.

 

 

Saudades  |  luisterboek
september 2021

In de roman Saudades reist schrijver Arthur van Amerongen vier maanden door alle provincies van Portugal, op zoek naar zichzelf en naar oorden waar de tijd heeft stilgestaan. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

 

Tandarts  |  bananasplit-archief
september 2021

Van 2011 tot 2015 werkte Dirk mee aan het tv-programma Bananasplit. In een van de candids was hij de Bananasplit-tandarts.

Elk jaar..  |  videoclip
september 2021

Eind september zijn de opnames voor de videoclip 'Elk jaar'. Nieuw sinterklaaslied, geschreven en gecomponeerd door Tim Oling. Dirk speelt de rol van Labopiet. Op 16 oktober is de release.

Zoete wraak  |  candid-archief
augustus 2021

Eén van de grappen uit het candid tv-programma Zoete Wraak (SBS 6) seizoen 2017 was een auditie voor een commercial. In deze candid speelde Dirk de rol van regisseur.

Brugklas   |  start seizoen 10
augustus 2021

De opnames voor 110 nieuwe afleveringen van seizoen 10 van Brugklas (AVROTROS) zijn nog in volle gang. Vanaf maandag 30 augustus dagelijks te zien op NPO3.

Gouda Cheese Experience  |  museum / stem
juli 2021

Vanaf juni draait de Gouda Cheese Experience (van de makers van de Heineken Experience) weer op volle toeren. In deze nieuwe internationale, toeristische attractie komen alle facetten van de wereldberoemde Gouda Kaas aan bod. Zelfs het 'proeven'. Dirk verzorgt de stem van kaasmeester Leo Vergeer. Samen met de jonge kaasmaker Ralfie neemt hij de bezoekers mee op een interactieve reis door een goudgeel universum.

BPF schilders  |  stem
juli 2021

Voor BPF schilders heeft Dirk de voice-overs ingesproken voor een nieuwe voorlichtingsfilm over pensioenen.

 

Medische communicatie  |  amsterdam umc
juni 2021

Eind juni staat voor studenten Geneeskunde aan Amsterdam UMC (locatie VU-mc) weer in het teken van beoordeling. Dirk werkt mee aan de toetsen voor Medische Communicatie.

Sintshow  |  theatershow
juni 2021

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor Sinterklaas zijn al in volle gang. Via 'Huur de Sint' werkt Dirk mee aan de theatershow 'De Magische Swing en Sint Show'.

 

 

 

Wanen  |  interactieve korte film
mei 2021

Dirk is gecast voor één van de rollen in de interactieve kortfilm 'Wanen'. Het verhaal gaat over een beginnende psychose van een jonge twintiger. Met de film hoopt de maker een breed publiek een genuanceerder beeld te geven van een psychose, om zo bestaande stigma's te kunnen weerleggen. De opnames waren in april. Ook met Nick Renzo Garcia en Renée de Graaff.

Willem die Madoc maakte  |  luisterboek
april 2021

Onlangs verscheen de roman Willem die Madoc maakte van Nico Dros. Dirk spreekt momenteel het luisterboek in.

In het voorjaar van 2017 ontdekt een Vlaamse mediëvist een verzamelhandschrift uit de dertiende eeuw. Hij raakt ervan overtuigd dat dit boekwerk eigenhandig werd geschreven door Willem, dichter van het fameuze Van den Vos Reynaerde en het mysterieuze boek Madoc. Wanneer het de mediëvist niet lukt de sleutel tot het mysterie te ontraadselen krijgt hij een visoen..

Nominatie Best Actor  |  golden guara awards
april 2021

Op het Braziliaanse filmfestival Gura de Ouro is Dirk in de categorie Best Actor genomineerd voor de Golden Guara Awards.

Eerder schreef Indy Film Library:

Dirk van der Pol stars as a recently bereaved husband who has spent the weeks following his wife’s death propping up the bar at the local café. With a clear sadness behind his eyes, his facial muscles visibly tensed around them, as if he is perpetually fighting back a fit of sobbing. That’s exactly what you need at the heart of a compelling short.

Brugklas   |  opnames seizoen 10 begonnen
juni 2021

In juni zijn de opnames begonnen voor seizoen 10 van de populaire tv-serie Brugklas (avrotros). Maar liefst 110 afleveringen zijn vanaf september dagelijks te zien op NPO3. De scripts voor één van de volgende draaidagen liggen klaar voor Bart van Morselt (docent aardrijkskunde).

Brugklas seizoen 10  |  tv-serie
april 2021

Er komt weer een nieuw seizoen van de populaire jeugdserie Brugklas (avrotros). De opnames voor seizoen 10 gaan in juni van start. Vanaf september op NPO3. In 2017 won Brugklas de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring gala.

Sam   |  coming-of-age-film
april 2021

In mei zijn  de opnames voor 'Sam - de film'. Deze coming-of-age-film vertelt het verhaal  over weerbaarheid en keuzestress in het leven van jongvolwassenen. Dirk speelt meneer Oosthuis, de mentor van Sam (Delphin Metsers). Ook met Frits Lambrechts. Voorjaar 2022 in de bioscoop.

It's up to you  |  lesmethode tegen cyberpesten
april 2021

In Corona-tijd is het cyberpesten onder jongeren aanzienlijk toegenomen. It's up to you is een interactieve film die op middelbare scholen al geruime tijd wordt gebruikt om cyberpesten tegen te gaan.  In dit lespakket bepalen leerlingen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en ervaren direct de gevolgen van hun acties. Dirk speelt de rol van politieagent.

Waterstof in OV  |  voice-over
maart 2021

De provincies Groningen en Drenthe zijn koploper in het emissie-vrij maken van het openbaar vervoer. Voor een voorlichtingsfilm over het gebruik van waterstof verzorgde Dirk de voice-over. Binnenkort te zien op social media.

 

 

Medisch Onderwijs  |  online lesmateriaal
maart 2021

Dirk werkt mee aan online lesmateriaal op het gebied van (medische) communicatie voor studenten van Medische Faculteiten. Met inlogcode te zien op www.medischonderwijs.nl

Lost (kortfilm)  |  geselecteerd voor film award
februari 2021

In de categorie Best Short is de kortfilm 'Lost' is geselecteerd voor een Golden Guara Award (filmfestival Gura de Ouro - Brazilië).

Specsavers  |  nieuwe commercial
januari 2021

In de nieuwe commercial van Specsavers 'Verrijkt Leven' is Dirk gecast voor één van de hoofdrollen. Ook met Wibi Soerjadi die speciaal voor deze commercial de muziek maakte. De opnames waren eind november in Bussum en Amsterdam. In januari en februari op zender.

Kunstweken  |  educatief kunstproject basisscholen
januari 2021

Ook in 2021 krijgen De Kunstweken volop aandacht. In dit lesmateriaal leren basisschoolleerlingen (groepen 1 t/m 8) spelenderwijs over bekende kunstenaars en worden aangespoord om zelf ook kunst te gaan maken. In de acht afleveringen komen aan bod: Kandinsky, Mondriaan, Warhol, Haring, Miró, Van Gogh, Matisse en Picasso. De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dirk speelt de rol van presentator Maarten.

Dranquilo  |  campagne ministerie van vws
december 2020

Om mensen te helpen wat vaker ‘nee’ te zeggen tegen alcohol, is het Ministerie van VWS  gestart met de campagne 'Dranquilo'*.

Dranquilo is gelanceerd op 12 december en gaat meerdere jaren duren. In 2021 ook te zien op de landelijke televisie. Dirk is te zien in de Biljart-versie 'Schot in de Roos'.

*'Dranquilo’ is een samenvoeging van ‘drank’ en ‘tranquilo’ (Spaans voor 'kalm aan')

Madras Film Festival  |  award best film
januari 2021

Op het Madras Independent Film Festival (India) is de short "LOST" beloond met een award voor Best Film. De film viel eerder ook al in de prijzen. Tijdens het 48hrs filmfestival Rotterdam is Dirk genomineerd in de categorie "Best Actor". Ook met o.a. Pinar Karaaslan.

Lockdown  |  luisterboek
december 2020

Lockdown is een mysterie-thriller uit 2020 van de Schotse misdaadschrijver Peter May, tegen de achtergrond van een dodelijke grieppandemie. May schreef de roman in 2005, maar werd door uitgevers verworpen als onrealistisch. Dirk spreekt momenteel de Nederlandse vertaling in als luisterboek.

Tiramisu  |  kortfilm
december 2020

Filmmaker Beau van den Boomen heeft Dirk gecast voor de rol van Hans Timmermans in zijn eerste kortfilm 'Tiramisu'.

Hans is een succesvolle regisseur. Zijn laatste productie behoort echter niet tot de beste. Zeven jaar na dato biedt producent Mike Verhoog hem alsnog de mogelijkheid om de schade in te halen, maar dat loopt anders dan hij had verwacht..

De opnames zijn begonnen in december en worden in februari 2021 afgerond.

Communicatietrainingen  |  amsterdam umc
december 2020

Weliswaar op afstand gaat het onderwijs bij Amsterdam UMC in de huidige lock-down gewoon door. Voor locatie AMC werkte Dirk de afgelopen maand onder meer mee aan een communicatietraject voor de huisartsenopleiding.

 

Service à la Russe  |  trailer online
november 2020

De trailer van de nieuwe short van Bente Ummels en Wouter Kocken staat online. 'Service à la Russe' wordt geproduceerd door Productiehuis Blickfänger. Dirk speelt de succesvolle zakenman Arnout. Ook met Yuri Disseldorp, Marienke van Terheijden, Bram Walter en Eline Koelmans.

Tijdens een over-de-top familiediner worden de onderlinge verhoudingen duidelijker dan ooit. En één zin verandert alles..

Capo di Famiglia  |  recensie
november 2020

In Capo di Famiglia speelde Dirk de rol van patriarch Alfred la Rosa. Op de Engelse filmwebsite 'UK Filmreview' schreef recensent Alexander Erting:

With regards to the characters, every single one of them is performed with a clear passion and conviction. There is not a single dud throughout the whole cast, though there are some standouts; there is Dirk van der Pol, who plays the part of the initial patriarch, who has some real heavy-lifting to do when it comes to some of the bigger plot beats and pulls it off with aplomb..

De trilogie Capo di Famiglia is gebaseerd op The Godfather en gaat over de Nederlands-Italiaanse familie La Rosa. De film viel op diverse internationale filmfestivals in de prijzen. Deel drie is inmiddels in pré-productie.

Innovatie-top-100 - Kamer van Koophandel  |  8d audio-poem
november 2020

Voor de Innovatie-Top-100 van de Kamer van Koophandel bedacht componist en schrijver Erwin Steijlen een uniek 8D-Audio-Poem, met de titel 'In de schijnwerpers'. Dirk sprak de tekst in.

Met dit gedicht werden op 26 november de 100 geselecteerde bedrijven bekendgemaakt. Beluister het 8D-Audio-Poem via de link hieronder.

ECP Jaarfestival  |  voice-over
november 2020

Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020 organiseerde ECP (Platform voor de Informatie Samenleving) in samenwerking met een groot aantal partners het ECP Jaarfestival: een online meerdaags event over onze digitale samenleving in stroomversnelling. Erwin Steijlen maakte het gedicht en de prachtige muziek voor de kick-off. Dirk sprak de tekst in.

Milieu Centraal  |  voice-over
november 2020

Dirk heeft zijn stem uitgeleend aan Milieu Centraal. Voor vier filmpjes over keurmerken spreekt hij de voice-overs in. In deze nieuwe campagne wil Milieu Centraal meer helderheid bieden in de wildgroei aan keurmerken (zie persbericht in de link hieronder). Vanaf 11 november te zien en te beluisteren op social media.

Commercial van lang geleden  |  albert heijn
oktober 2020

Commercial uit de oude doos; in 2004 was Dirk te zien in een Albert-Heijn-commercial.

Brugklas seizoen 9  |  tv-serie npo 3
september 2020

Cast en crew (zie groepsfoto) werken nog steeds met veel plezier aan seizoen 9 van Brugklas (AVROTROS). De opnames zijn voornamelijk in Zaandam. De nieuwe afleveringen (110 stuks) zijn dagelijks - tot in het voorjaar - te zien op NPO3.

De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie  |  genomineerd voor cinekid
september 2020

De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie is bij het kinderfilmfestival Cinekid genomineerd voor de Beste Nederlandse Korte Film. De film is gemaakt in opdracht van De Ontdekfabriek. Dirk speelt de rol van de mysterieuze klokkenmaker Henk. Ook met Mike Weerts, Juul Vrijdag en anderen. De film is dagelijks te zien in het bioscoopzaaltje van De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Opnames nieuwe tv-serie   |  najaar 2021op tv
oktober 2020

Interessant en mooi rolletje in nieuwe, grote tv-serie met internationale cast. Wordt 2022 verwacht bij AVROTROS. Voorlopig slechts een foto van de bewegwijzering op de set..;-)

Regie: Diederik van Rooijen (van Penoza)

The Flying Dutchman  |  escape room
augustus 2020

Met veel succes presenteert Escape World (vestiging Amsterdam en Zoetermeer) al diverse jaren de escape room 'The Flying Dutchman'. Bezoekers hebben 60 minuten de tijd om ongezien van het schip te ontsnappen en het meest waardevolle bezit van kapitein Davy Jones (Dirk) te stelen.

Move Productions  |  commercial
augustus 2020

Op 1 september lanceert Move Productions een nieuwe campagne. Dirk speelt één van de rollen in de commercial (zie linkje hieronder). Move Productions is een jong videoproductiebedrijf en is gevestigd in De Lier.

 

ABN-AMRO MeesPierson  |  campagne
juli 2020

Dirk is gecast voor een nationale campagne over beeldbankieren voor ABN-AMRO MeesPierson. Binnenkort te zien op social media en in landelijke dagbladen.

 

Maar waar zijn die duiven dan?  |  luisterboek
juli 2020

Onlangs verscheen de nieuwe roman van Jan Siebelink 'Maar waar zijn die duiven dan?'.

Op de dag dat Hugo Tempelman een brief ontvangt van zijn arts neemt hij zonder de envelop te openen een rigoureus besluit. Hij denkt dat hij spoedig zal sterven en neemt zich daarom voor die dag nog zelfmoord te plegen. Wanneer hij afscheid wil nemen van zijn vroegere maitresse, komt hij in een religieuze crisis terecht.

Dirk heeft het luisterboek ingesproken.

Brugklas - tv-serie  |  opnames seizoen 9
juli 2020

Aanzienlijk later dan gepland zijn in juli - mét Corona-protocol - dan toch de opnames begonnen voor maar liefst 110 afleveringen van seizoen 9 van de populaire tv-serie Brugklas (AVROTROS). Van begin september dagelijks op NPO3. Dirk speelt de rol van aardrijkskundedocent Bart van Morselt.

Service à la Russe  |  filmopnames
juni 2020

Compleet met Corona-film-protocol zijn op 16 juni jl. de opnames gestart voor de shortmovie 'Service à la Russe'. De film wordt geproduceerd door Productiehuis Blickfänger, en zou aanvankelijk in april van dit jaar worden gedraaid. Dirk speelt de rol van succesvolle zakenman Arnout. Release: herfst 2020

Tijdens een over-de-top familiediner, waar de onderlinge verhoudingen duidelijker zijn dan ooit, verandert één zin alles... 

 

VU-medisch centrum  |  toetsen medische communicatie
juni 2020

Eind juni staat voor studenten Geneeskunde aan het VU-mc in het teken van beoordeling. Dirk werkt mee aan de toetsen voor Medische Communicatie. Door de Corono-maatregelen vindt een en ander plaats mbv Zoom.

Move Productions  |  nieuwe campagne
juni 2020

Dirk is gecast voor één van de rollen in de nieuwe commercial van Move Productions. Move Productions is een jong videoproductiebedrijf en is gevestigd in De Lier.

 

Kunstweken  |  kick-off met maarten
juni 2020

Basisscholen kunnen zich aanmelden voor een kick-off met Maarten van de Kunstweken. Met het lesprogramma van de Kunstweken leren leerlingen over kunstenaars en worden aangespoord om zelf ook kunst te gaan maken. De kunstenaars die in de acht afleveringen aan bod komen zijn Kandinsky, Mondriaan, Warhol, Haring, Miró, Van Gogh, Matisse en Picasso. De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Gouda Cheese Experience eindelijk open  |  museum - stem
mei 2020

“Say Cheese, Say Gouda”.

Later dan gepland opent de Gouda Cheese Experience op 1 juni a.s. de deuren. Beleef Gouda Kaas in de enige echte Gouda Cheese Experience. Dirk verzorgt de stem van Kaasmeester Leo Vergeer. Samen met Ralphie neemt hij de bezoekers mee op een interactieve reis door een goudgeel universum.

Brugklas blijft thuis  |  tv-serie npo3
mei 2020

Hoe beleven de leerlingen van Brugklas deze bijzondere tijd, waarin iedereen thuis moet blijven? In 20 afleveringen is dagelijks op NPO3 (AvroTros) te zien hoe de Brugklassers met elkaar videobellen. Ook de leraren van het KWAC (Koning Willem-Alexander College) zitten thuis, maar dat betekent niet dat ze niks te doen hebben: online gaan de lessen zo goed en kwaad als het kan gewoon door.

online trainingen  |  communicatietrainingen
mei 2020

Het aantal online trainingen groeit gestaag. Ook studenten Geneeskunde van het VU-medisch centrum in Amsterdam kunnen momenteel thuis de communicatiepractica volgen. Een prima alternatief, nu de universiteiten gesloten zijn, vindt ook Dirk.

Bananasplit   |  herhaling seizoen 2014
april 2020

Van 23 april t/m 6 mei herhaalt AvroTros seizoen 2014 van Bananasplit. Op zijn speciale Bananasplit-scooter trekt Frans Bauer door het land om nietsvermoedende mensen in de maling te nemen. Dirk en zijn hond mogen ook mee.

Brugklas, de tijd van mijn leven  |  bioscoopfilm
april 2020

Op 2 mei 2020 is de film 'Brugklas, de tijd van mijn leven' opnieuw te zien op NPO3. De film ging in 2019 in première in meer dan 110 bioscopen in Nederland en trok in korte tijd meer dan 175.000 bezoekers (gouden status). Dirk speelt de rol van docent aardrijkskunde Bart van Morselt.

De Erfenis  |  filmposter
april 2020

Er wordt nog hard gewerkt aan de montage van De Erfenis, maar de filmposter is klaar. De Erfenis is een nieuwe film van Mediahuis 'De Leeuw'. Dirk speelt de rol van vader Robert. De opnames waren medio 2019 in Tjerkgaast (Friesland). Release nog dit jaar.

Mark heeft zijn plannen klaar; een leuke aanleunwoning voor zijn vader in Londen. Als Pa kenbaar maakt dat hij liever sterft dan het huis te verlaten, probeert Mark de spoken uit het verleden buiten de deur te houden. Voordat hij het beseft zuigt Pa hem weer in het manipulatieve spel dat hij jaren geleden ontvluchtte.

Gouda Cheese Experience  |  stem
maart 2020

Binnenkort opent Gouda Cheese Experience de deuren (van de makers van de Heineken Experience). Het belooft een mooie, internationale, toeristische attractie te worden, waarin alle facetten van de wereldberoemde Gouda Kaas aan bod komen. Zelfs het 'proeven'. Dirk verzorgt de stem van kaasmeester Leo Vergeer. Samen met de jonge kaasmaker Ralfie neemt hij de bezoekers mee door de hele Experience. De opnames waren in november 2019.

 

Service à la Russe  |  shortmovie
maart 2020

'Service à la Russe' is de titel van een nieuwe shortmovie van Productiehuis Blickfänger en Bente Ummels. Dirk is gecast voor de rol van vader Arnout.

Tijdens een over-de-top familiediner, waar de onderlinge verhoudingen duidelijker zijn dan ooit, verandert één zin alles... 

De opnames stonden aanvankelijk gepland voor april, maar zijn door de corona-crisis verplaatst naar medio juni.

Kunstweken  |  presentatie
februari 2020

Steeds meer basisscholen (ook in België) melden zich aan voor de Kunstweken. Hier leren leerlingen over kunstenaars en worden aangespoord om zelf ook kunst te gaan maken. Dirk speelt de rol van presentator Maarten. De kunstenaars die in de acht afleveringen aan bod komen zijn Kandinsky, Mondriaan, Warhol, Haring, Miró, Van Gogh, Matisse en Picasso. De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

 

Bedrijfsfilm  |  digital learning
februari 2020

In februari werkte Dirk mee aan een bedrijfsfilm voor een groot opleidingsinstituut in Nederland. De producent van het project is Thingks uit Zoetermeer. Ook met Loes Schnepper en Nadia Farihi.

Over muren heen  |  luisterboek
februari 2020

'Over muren heen' van Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdellaoui is een hoopvolle briefwisseling tussen een rabbijn en een moslima en biedt een boeiende inkijk in twee culturen in onze Nederlandse samenleving. Beiden zoeken ze naar verbinding, maar schromen niet de scheidslijnen aan te geven. Dirk heeft het luisterboek ingesproken.

 

De Erfenis  |  filmtrailer
januari 2020

In de zomer van 2019 waren in Tjerkgaast (Friesland) de opnames van 'De Erfenis', een nieuwe film van Mediahuis 'De Leeuw'. Dirk speelt de rol van vader Robert. De trailer staat sinds kort online. Release nog dit jaar.

 

Mensenkennis  |  tv-programma
januari 2020

Binnenkort start een nieuw seizoen van Mensenkennis, gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. In een van de afleveringen wordt onderzocht in hoeverre mensen uit een testpanel beïnvloedbaar zijn, als de sapjesbaas vraagt naar hun favoriete sapje..? Mensenkennis is te zien op vrijdagavond op SBS6.

Brugklas  |  tv-serie
januari 2020

Vanaf 6 januari draait de populaire jeugdserie Brugklas (seizoen 8) weer op volle toeren. Dagelijks te zien op NPO 3. Dirk speelt de rol van leraar aardrijkskunde Bart van Morselt.

Films  |  2019
januari 2020

In 2019 speelde Dirk in de volgende films:

* Solo - Simon de Graaf (dementerend concertpianist) 
* Brugklas, de tijd van mijn leven - rol: Bart van Morselt 
* Amsterdam Ave - rol: Paul van Leeuwen 
* Farewell - rol: Robert (psychiater) 
* Het Grote Mensen Mysterie - rol: Henk (klokkenmaker)
* De Erfenis - rol: Robert 
* Lost - rol: Karel Gerritse (genomineerd Best Actor 48hrs R'dam) 

Foto: Simon de Graaf (short Solo)

Amsterdam Ave  |  tv-serie
december 2019

Op 7 november ging de eerste episode van de Amerikaanse serie Amsterdam Ave online. Dirk is gecast voor de rol van Paul van Leeuwen. Zijn dochter Maya gaat naar New York om haar droom te verwezenlijken. Maya's moeder wordt gespeeld door Paula Udondek. Producent is Fountain Avenue Productions (New York). De première van de eerste twee afleveringen was op 12 september in New York.

Augustus Oklahoma  |  regie jublieumvoorstelling
december 2019

Dirk regisseerde en bewerkte Augustus Oklahoma voor Toneelgroep Maskerade. De laatste voorstellingen (alle uitverkocht) zijn inmiddels gespeeld. Enkele publieksreacties:

* Maskerade mag ongegeneerd trots zijn op deze voorstelling.
* Wat
een topvoorstelling. Chapeau!
* Super genoten. Enorm gelachen, traantje onderdrukt
* Prachtig spel, heel mooie filmische effecten, goede muziek, confronterend verhaal.
* Wat was dat een overweldigende voorstelling.
* Absoluut een aanrader. Zo mooi..!
* Geweldig stuk. Heftige scenes. Uitzonderlijk goed gespeeld.

 

Bananasplit-archief  |  candid
december 2019

Diverse seizoenen heeft Dirk meegewerkt aan het tv-programma Bananasplit als candidacteur. Een van de meest geslaagde grappen was de aflevering met Remy Bonjasky, uitgezonden op 2e Kerstdag 2011. Op 10 april 2020 te zien als "gouwe ouwe" in het nieuwe candidprogramma van SBS6 "Wie het laatst lacht..".

internationale commercial  |  lead
december 2019

Onlangs draaide Smart Media Productions twee internationale commercials voor buiten Europa. In één van de twee speelde Dirk de lead en hoefde daarvoor zijn bed niet uit. De opnames waren in België.

Het Grote Mensen Mysterie  |  film
november 2019

Op 22 oktober ging de nieuwe film ‘De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie‘ in Première in het Parktheater in Eindhoven.

Finn wil uitvinder worden, maar al zijn creaties mislukken. Met de hulp van Kiki ontdekt hij dat het niet alleen belangrijk is wat je maakt, maar voorál voor wíe je het maakt.

Dirk speelt de rol van Henk de Klokkenmaker. Ook met Mike Weerts en Juul Vrijdag. De film is te zien in De Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek in Eindhoven en resp. Breda.

Augustus Oklahoma  |  regie
november 2019

Op 1 november was de première van Augustus Oklahoma. Voor Toneelgroep Maskerade regisseerde Dirk het wereldberoemde en bekroonde familie-epos van Tracy Letts.

Als vader Beverly wordt vermist komt de familie bijeen in het ouderlijk huis op het snikhete platteland in Oklahoma. Al snel lopen de spanningen hoog op, vooral veroorzaakt door de manipulatieve moeder Violet.

Alle voorstellingen zijn uitverkocht.

communicatietrainingen  |  trainingsacteur
november 2019

Ook in de laatste maanden van het jaar verzorgt Dirk weer uiteenlopende communicatietrainingen voor diverse opdrachtgevers, zoals VU-mc, een grote Nederlandse bank en diverse bedrijven waaronder Enginear in Reeuwijk.

Faculty of Skills  |  trainingsmodules
oktober 2019

Faculty of Skills maakt blended trainingsmodules voor het trainen van diverse communicatieve vaardigheden op basis van online coaching en live interventies. Dirk wordt regelmatig ingezet voor uiteenlopende organisaties.

BENU-apotheek  |  commercial
oktober 2019

Dirk is gecast voor een van de rollen in de nieuwe commercial en diverse instructiefilmpjes van Benu-apotheken. De opnames waren eind augustus. Vanaf oktober op de buis.

huisartsenopleiding AMC  |  communicatietraining
oktober 2019

Voor locatie AMC van Amsterdam VUmc werkt Dirk mee aan de communicatietrainingen ten behoeve van de huisartsenopleiding.

 

Best Actor  |  genomineerd 48hrs rotterdam
september 2019

Tijdens het 48hrs filmfestival Rotterdam is Dirk genomineerd in de categorie "Best Actor" voor zijn rol in de film "Lost". Het festival was van 23 t/m 25 augustus. Ook met Pinar Karaaslan, Gustavo Ruben Valenzuela en Sven Petrus.

Indy Film Library schrijft:

Dirk van der Pol stars as Karel, a recently bereaved husband who has spent the weeks following his wife’s death propping up the bar at the local bruin café. With a clear sadness behind his eyes, his facial muscles visibly tensed around them, as if he is perpetually fighting back a fit of sobbing. That’s exactly what you need at the heart of a compelling short.

ClubFund  |  presentatie instructiefilmpjes
september 2019

Voor Clubfund presenteerde Dirk de instructievideo's. ClubFund is de nieuwe manier van sparen vóór, mét en ván sportverenigingen bij de lokale supermarkt. De filmpjes gingen in september online.

 

Amsterdam Ave  |  amerikaanse tv-serie
augustus 2019

Binnenkort start de nieuwe Amerikaanse serie Amsterdam Ave van Fountain Avenue Productions (New York). Dirk is gecast voor Paul, de vader van hoofdpersonage Maya. Paula Udondek speelt de moeder. De serie wordt geregisseerd door Amanda Hanna Mc-Leer (Comedy Central's Broad City) en heeft een internationale cast met onder meer Catherine Curtin en Beau Schneider. De opnames waren in maart en april in New York en in diverse plaatsen in Nederland. De wereldpremière van de eerste twee afleveringen is op 12 september in New York (Broadway).

Brugklas   |  'conflict met van morselt' 1,5 miljoen keer bekeken
september 2019

Begin september start seizoen 8 van de populaire jeugdserie Brugklas (dagelijks op NPO3 - AvroTros). De opnames van de 110 afleveringen zijn nog steeds in volle gang.

De aflevering "Conflict met Van Morselt" werd onlangs voor de 1,5 miljoenste keer bekeken op Youtube (zie onderstaande link).

 

 

Paris, here we come..  |  candid
augustus 2019

Op pad voor een nieuw candid-programma. Altijd leuk. Later meer;-)

Kunstweken  |  kunstproject voor het basisonderwijs
augustus 2019

Al veel scholen hebben zich aangemeld voor De Kunstweken. In dit succesvolle kunstproject maken kinderen kennis met kunstenaars als Picasso, Mondriaan en Van Gogh. Dirk speelt de rol van presentator Maarten. De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zie hieronder een link naar de diverse instructiefilmpjes.

 

Haribo  |  commercial
juli 2019

Dirk is te zien in de tv-commercial van Haribo. De tekst is volledig bedacht door kinderen. Zij mochten vertellen waar KinderMix hen aan doet denken. De filmmakers namen de gesprekken op en gebruikten de kinderstemmen rechtstreeks in de commercial.

Augustus Oklahoma  |  regie
augustus 2019

Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van Toneelgroep Maskerade uit Helmond regisseert Dirk het familie-epos Augustus Oklahoma van Tracy Letts. De première is op 1 november 2019 en wordt op locatie gespeeld. Alle voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

Rendement (uitgeverij)  |  nieuwe campagne
juli 2019

Dirk speelt éen van de rollen in een nieuwe campagne van uitgeverij Rendement. De opnames waren medio juli en de lancering vindt na de zomervakantie plaats.

 

klantvriendelijkheid  |  training
augustus 2019

Voor een grote Nederlandse organisatie werkt Dirk mee aan een interne campagne over klantvriendelijkheid. Diverse scènes in de filmpjes - met een verkeerd voorbeeld - vormen het uitgangspunt van de training.

De Erfenis  |  filmopnames
juli 2019

In Tjerkgaast (Friesland) waren van 20 t/m 26 juli de opnames van De Erfenis, een nieuwe film van Sam Jansen en Frits Tutuarima. Dirk speelt de rol van vader Robert.

Broer  |  luisterboek
juli 2019

"Broer" van de Franse schrijver Mahir Guwen is een vlijmscherpe roman over de multiculturele maatschappij die niet iedereen dezelfde kansen biedt. Het boek is bekroond met de litteraire "Prix Goncourt". Dirk heeft de Nederlandse vertaling ingesproken als luisterboek.

 

Alter Ego   |  festival hongerige wolf
juli 2019

Van 12 t/m 14 juli is het weer tijd voor Festival Hongerige Wolf in Groningen. Eén van de films die wordt vertoond is Alter Ego. Dirk speelt de rol van psychiater. Deze kortfilm viel meerdere keren in de prijzen. Op het NVIFF werd Dirk genomineerd voor de categorie 'Best Actor'

 

VU medisch centrum  |  toetsen communicatie
juli 2019

De eerste week in juli staat voor studenten van de Medische Faculteit aan de VU in Amsterdam in het teken van beoordeling. Dirk wordt ingezet als trainingsacteur bij de toetsen voor Medische Communicatie.

UWV  |  interne campagne
juli 2019

Dirk is gecast voor de hoofdrol ten behoeve van een interne campagne bij UWV. De opnames waren in juli in Laren.

Brugklas seizoen 8  |  opnames gestart
juni 2019

15 juni was de eerste opnamedag voor seizoen 8 van de populaire jeugdserie Brugklas. Dirk speelt de rol van docent aardrijkskunde Bart van Morselt. Vanaf september dagelijks te zien op NPO3 (AVROTROS). In 2017 won Brugklas de Gouden Stuiver tijdens het Televizier-gala.

 

Clubfund  |  promotiefilmpjes
juli 2019

Voor Clubfund heeft Dirk de promotiefilmpjes gepresenteerd. Clubfund is de nieuwe manier van sparen vóór en mét sportverenigingen bij de lokale supermarkt. De opnames waren in juni.

Edward's Bookstore gaat naar Denver  |  season 5 official selection
mei 2019

Edward's Miraculous Bookstore is nu ook officieel geregistreerd voor SeriesFest in Denver als één van de pilots in de Drama Competitie. Dirk speelt de rol van Enzo Bombardieri. Ook met Susan Visser, Sem van Butselaar, Urias Boerleideren, Julia Nauta. Het festival is van 21 t/m 26 juni.

Solo  |  première
mei 2019

Begin mei was in Filmtheater Kriterion in Amsterdam de première van Solo, een kortfilm van Tessa Boff Tonella. Elsa (Carola Bärtschiger) heeft de zorg voor haar dementerende vader, concertpianist Simon de Graaf (Dirk van der Pol) op zich genomen. Simon raakt steeds meer de weg kwijt. Op zoek naar erkenning en bang om de band met haar vader te verliezen doet Elsa een laatste poging om haar vader te bereiken. Het loopt anders dan ze had gehoopt..

Ontdekfabriek  |  nieuwe rol
mei 2019

Dirk is gecast voor de rol van klokkenmaker in de  film "Het Grote Mensen Mysterie",  een nieuw project van de Ontdekfabriek. In en om een oude fabriek in Eindhoven beleven kinderen fantastische avonturen. Spelen, uitvindingen maken en speelfilms kijken staan hierbij centraal. Ook met Mike Weerts en Juul Vrijdag.

 

Postcodeloterij  |  commercial
mei 2019

Dirk is te zien in een nieuwe commercial van de Postcodeloterij. Ook met Karin van As. De opnames waren begin maart in Naarden-vesting.

 

De Erfenis  |  film
mei 2019

In de tweede helft van juli zijn de filmopnames voor "De Erfenis", een nieuwe film van filmmaker Frits Tutuarima en regisseur Sam Janssen. Dirk speelt de rol van vader Robert. De eerste lezing was begin mei.

Mark heeft zijn plannen klaar; een leuke aanleunwoning voor zijn vader in Londen. Als Pa kenbaar maakt dat hij liever sterft dan het huis te verlaten, probeert Mark de spoken uit het verleden buiten de deur te houden. Voordat hij het beseft zuigt Pa hem weer in het manipulatieve spel dat hij jaren geleden ontvluchtte.

Farewell  |  opnames gestart
april 2019

12 april was de eerste, lange opnamedag van Farewell, een nieuwe kortfilm van filmmaker Juriaan Koeze. Dirk speelt de rol van Robert. Anastasia Reshetnikova speelt hoofdpersonage Maya. Ook met Duncan Vidioot Meijering.

 

Australia's International Film Festival  |  geselecteerd
april 2019

Edward's Miraculous Bookstore is nu ook geselecteerd voor Australia's International Film festival. De film is geproduceerd door Perrault Pictures.

Cast: Susan Visser, Urias Boerleider, Sem van Butselaar, Julia Nauta, Dirk van der Pol.

Amsterdam Ave  |  amerikaanse webserie
maart 2019

Dirk is gecast voor de rol van Paul in de nieuwe Amerikaanse webserie Amsterdam Ave van Fountain Avenue Productions (New York). Paul en Glennis (Paula Udondek) zijn de ouders van hoofdpersonage Maya. De serie wordt geregisseerd door Amanda Hanna Mc-Leer (Comedy Central's Broad City) en heeft een internationale cast met onder meer Catherine Curtin en Beau Schneider. De opnames zijn in maart en april in New York en in diverse plaatsen in Nederland.

Nacht van het Kind  |  kick-off landelijke actie 1 juni 2019
maart 2019

Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker door armoede, oorlog, huiselijk geweld, gebrek aan educatie, gebrek aan liefde, ofwel aan een gebrek gewoon kind te kunnen zijn. Op 1 juni organiseren Edukans, Het Vergeten Kind, KiKa en het Lilianefonds 'De Nacht van het Kind'. Een grootse, landelijke actie voor alle kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. Op 31 maart was de kick-off van deze actie (zie promofilmpje in de link hieronder).

Genomineerd NVIFF  |  best actor
februari 2019

Voor zijn rol als psychiater in de kortfilm Alter Ego is Dirk voor het New Vision International Film Festival (NVIFF) genomineerd in de categorie Best Actor. De film had ook nominaties in drie andere categorieën. Het festival vond plaats op 21 februari in Amsterdam. Alter Ego viel eerder al in de prijzen tijdens 48HFP Utrecht.

 

Mijn moeders strijd  |  boekenweekessay - luisterboek
maart 2019

"Mijn moeders strijd" van Murat Isik is het boekenweekessay 2019. Isik (1977) beschrijft de overlevings- en emancipatiestrijd van zijn moeder. Van haar geboortedorp Baltas tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont. Het essay is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder. Dirk sprak het luisterboek in.

Goud voor Brugklas-film  |  100.000 bezoekers
februari 2019

Brugklas, de tijd van m'n leven draait momenteel in 110 bioscopen in Nederland. Drie weken na de première ontving de bioscoopfilm zijn 100.000e bezoeker en heeft daarmee de gouden status.

In de film is Nola de pineut op school. Er is een video verspreid waarin te zien is hoe haar vriendje Jesse haar dumpt. Haar jaloezie maakt dat ze niet mee mag op kamp en haar relatie niet kan redden. Als Fenna daar gebruik van wil maken om Jesse in te palmen, is Nora ten einde raad. Maar ze krijgt hulp van de rebelse Boy.

 

Farewell  |  kortfilm
februari 2019

In de nieuwe film Farewell van Juriaan Koeze is Dirk gecast voor de rol van de ietwat merkwaardige psychiater Robert. Ook met Anastasia Reshetnikova. De opnames staan gepland voor april 2019.

Kunstweken  |  kunstproject voor basisscholen
februari 2019

Inmiddels hebben veel basisscholen zich aangemeld voor De Kunstweken. Hier leren leerlingen over kunstenaars en worden aangespoord om zelf ook kunst te gaan maken. Dirk speelt de rol van presentator Maarten. De kunstenaars die in de acht afleveringen aan bod komen zijn Kandinsky, Mondriaan, Warhol, Haring, Miró, Van Gogh, Matisse en Picasso. De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zie hieronder de link naar het promofilmpje.

Tui  |  voiceover
februari 2019

Voor Tui sprak Dirk een documentaire in voor vakanties waarbij de wensen van het kind centraal staan.

 

Brugklas  |  landelijke filmpremière in emmen
februari 2019

In vervolg op de populaire tv-serie is Brugklas nu ook te zien in de bioscoop. Op 6 februari ging Brugklas, de tijd van m'n leven in première in Theater Atlas in Emmen. Vanaf 7 februari is te zien in 110 bioscopen in Nederland. Dirk speelt de rol van docent aardrijkskunde Bart van Morselt.

 

Verandering van spijs..  |  kortfilm
februari 2019

In de kortfilm 'Verandering van spijs..' van Bieke Koppelmans speelt Dirk de vaderrol. De opnames waren begin februari o.a. in Tilburg.

Augustus Oklahoma  |  regie
februari 2019

Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van Toneelgroep Maskerade regisseert Dirk het grootse familie-epos Augustus Oklahoma van Tracy Letts. Het stuk werd bekroond met belangrijke Amerikaanse toneelprijzen en is verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol. De première is op 1 november 2019 en wordt op locatie gespeeld.

 

 

Verborgen Verhalen  |  nieuw seizoen op npo-zapp
januari 2019

Vanaf 6 januari a.s. brengt de EO een gloednieuw seizoen van 'Verborgen Verhalen'. In de jeugdserie komen verschillende maatschappelijk thema's aan de orde die op pakkende manier onder de aandacht worden gebracht. Dirk speelt één van de gastrollen.

Clifton-serie  |  luisterboek
januari 2019

Momenteel werkt Dirk aan het laatste deel van de Clifton-serie. De Engelse politicus en romanschrijver Jeffrey Archer schreef deze boeiende reeks. Tegen de achtergrond van wereldoorlogen, politieke schandalen en maatschappelijke onrust proberen opeenvolgende generaties van de familie Clifton hun weg te vinden.

Communicatietrainingen  |  vu-mc
januari 2019

Ook dit jaar is Dirk weer regelmatig aan het werk als trainingsacteur voor het VU-mc in Amsterdam. Sinds 2004 is deze organisatie één van zijn vaste opdrachtgevers voor uiteenlopende communicatietrainingen.

Solo  |  kortfilm
december 2018

Solo is een nieuwe kortfilm van Tessa Boff Tonella. Na de dood van haar moeder heeft Elsa (Carola Bärtschiger) de zorg voor haar dementerende vader, de bekende concertpianist Simon de Graaf (Dirk van der Pol) op zich genomen. Simon raakt steeds meer de weg kwijt. Op zoek naar erkenning en bang om de band met haar vader te verliezen doet Elsa een laatste poging om haar vader te bereiken. Het loopt anders dan ze had gehoopt..

De opnames waren in november.

BMW  |  nieuwe commercial
december 2018

In de nieuwe BMW-commercial 'Tunnelliefde' is Dirk te zien ín, en te horen óver de 4-serie Gran Coupé. De opnames waren in augustus in Amsterdam.

Zappmysterie  |  casefilm eerdere editie
december 2018

Zappmysterie (KRO-NCRV) is nog steeds populair; ook de oudere edities worden nog volop bekeken op Youtube. Bekijk via onderstaande link de casefilm van een van de eerdere seizoenen. Dirk speelde kluizenaar Walter Wildbes

Mensenkennis  |  item over groepsdruk
december 2018

In mensenkennis van SBS6 is Dirk te zien als marktonderzoeker. Onderzocht wordt wat voor rol groepsdruk speelt op mensen.

Brugklas, de tijd van mijn leven  |  bioscoopfilm
december 2018

De tv-serie Brugklas krijgt een bioscoopfilm met de titel Brugklas, de tijd van mijn leven. Vanaf 7 februari 2019 in de bioscoop. De opnames waren in oktober en november.

De tv-serie gaat gewoon verder, en is vanaf 7 januari dagelijks weer te zien op NPO3.

Edward's Miraculous Bookstore   |  chicago international children's film festival
november 2018

De kinderfilm Edward's Miraculous Bookstore is geselecteerd voor het 35th Annual Chicago International Children's Film Festival in november van dit jaar. Dirk speelt de rol van piraat Enzo Bombardieri. Ook met Susan Visser, Urias Boerleider, Sem van Butselaar en Julia Nauta. De film is geproduceerd door Perrault Pictures.

Je bent wat je leest..  |  luisterboek
november 2018

'Nederland leest' is de landelijke campagne van de gezamenlijke bibliotheken in Nederland. Het thema van dit jaar is 'voeding'. Vanaf 1 november ligt er in de bieb voor iedere bezoeker een kakelvers boek klaar met de titel 'Je bent wat je leest', met bijdragen van onder meer Ronald Giphart, Pierre Wind en Marion Pauw. Dirk heeft de audioversie ingesproken.

Praten met Sinterklaas  |  multimediaal project
november 2018

Dirk werkt mee aan het multimediale project 'Praten met Sinterklaas'. Op basis van eenvoudige steminstructies bepalen kinderen het verloop van een ludieke, interactieve Sinterklaasfilm. Vanaf medio november online te bekijken.

Lekker dan...  |  nieuwe avrotros-serie
oktober 2018

"Lekker dan.." is een nieuwe, tiendelige serie van AVROTROS. Vanaf 19 oktober wekelijks te zien op youtube-kanaal van NPO. Het verhaal gaat over Lykke en Marijn, die de jungle van de arbeidsmarkt en alle chaos van hun persoonlijke leven proberen te overleven. Dirk speelt de rol van werkgever.

Brugklas - de tijd van mijn leven!  |  bioscoopfilm
oktober 2018

De succesvolle NPO3-serie Brugklas (AVROTROS) krijgt een eigen bioscoopfilm met de titel Brugklas - de tijd van mijn leven! De opnames zijn in volle gang. De film is de zien vanaf februari 2019. Dirk speelt de rol van docent aardrijkskunde Bart van Morselt.

Mensenkennis  |  tv-programma
oktober 2018

Deze week in Mensenkennis vraagt een werkgever wel heel veel van zijn medewerkers.. Mensenkennis is elke donderdagavond te zien op SBS6.

Alter Ego  |  kortfilm 48hrs
september 2018

In de 48hrs kortfilm "Alter Ego" (genre 'fantasy') speelt Dirk een merkwaardige therapeut. De film is op het festival van Utrecht bekroond met een award en diverse nominaties, waaronder een special mention voor de cast. Voor scenario en regie tekenden Naftalie Vader en Renee van der Ster.

MKB innovatie top 100  |  voice-over
september 2018

In samenwerking met de Financiële Telegraaf presenteerde de Kamer van Koophandel op 26 september de Top 100 van de meest innovatieve bedrijven in Nederland. Als grote winnaar kwam uit de bus Groasis uit Steenbergen met de Growboxx plant cocoon. De feestelijke uitreiking vond plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn en werd gepresenteerd door Diana Matroos. Dirk verzorgde de diverse (countdown) voice-overs tijdens dit drukbezochte live-event.

Mensenkennis - seizoen 2  |  tv-programma
september 2018

Ook in seizoen 2 werkt Dirk mee aan het TV-programma Mensenkennis, gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz. De opnames waren in juni en juli. Vanaf 30 augustus a.s. wekelijks te zien op SBS6 (20.30 - 21-30 uur).

 

Dromers  |  geselecteerd voor nff
september 2018

Dromers, de nieuwe kortfilm van Nina Mispelblom Beyer is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dromers gaat over de mislukte carrières van de kunstenaars Sjaak (Tarik Moree) en Fransje (Roos Wiltink). De twee totaal verschillende dromers met hoge verwachtingen van het leven ontmoeten elkaar in een boerendorp. Dirk speelt de vader van Sjaak. José Kuipers de moeder. De opnames waren in april.

Ik geloof in monsters  |  kortfilm
september 2018

In de edit wordt de laatste hand gelegd aan "Ik geloof in monsters", de nieuwe kortfilm van Nick Cremers. De cast bestaat uit Sem van Butselaar, Kobus Kortman en Dirk van der Pol.

 

 

Brugklas seizoen 7 van start  |  tv-serie
september 2018

Brugklas seizoen 7 is gestart. De populaire tv-serie is dagelijks te zien op NPO 3. De serie volgt een vaste groep brugklassers tijdens het eerste jaar op de middelbare school.

Spreken met Impact  |  mk leads
september 2018

Voor MK Leads uit Amsterdam verzorgde Dirk de afgelopen maanden meerdere keren de training met open inschrijving "Spreken met impact".

Verborgen Verhalen  |  tv-serie
september 2018
Dirk is gecast voor één van de rollen in de kinderserie Verborgen Verhalen van EO/Zapp op NPO3. Elke aflevering vertelt een bijzonder verhaal van een kind. De populaire serie werkt aan het zevende seizoen.  De opnames zijn in de tweede helft van september.

 

48 Hour Utrecht  |  kortfilm filmfestival
september 2018

Tijdens het 48 Hour Film Project in Utrecht (van 28 t/m 30 september 2018) gaan filmmakers de strijd aan om binnen 48 uur de beste kortfilm te maken. De winnende film gaat richting de finale tijdens het Filmapalooza 2019. Daar wordt de winnaar voor de beste 48-film ter wereld bekend gemaakt. Dirk is gevraagd om uit te komen in de inzending van één van de teams.

 

Clifton-serie  |  luisterboeken
augustus 2018

Uit de Clifton-serie spreekt Dirk momenteel deel 6 in als luisterboek. Jeffrey Archer schreef deze decennia en continenten omspannende reeks.

Brugklas seizoen 7  |  foto cast en crew
juli 2018

De opnames van seizoen 7 van de populaire televisieserie Brugklas (AVRO-TROS) zijn in volle gang. Vanaf september weer dagelijks te zien op NPO3. Dirk speelt de rol van leraar aardrijkskunde Bart van Morselt. Brugklas won vorig jaar de Gouden Stuiver tijdens het Televizier Gala.

Kunstweken  |  start opnames
juni 2018

Begin juni vond de eerste draaidag voor de "Kunstweken" plaats in het Van Abbe museum in Eindhoven. Basisschoolleerlingen leren over kunstenaars en worden aangespoord om zelf ook kunst te gaan maken. Dirk speelt de rol van presentator Maarten. De kunstenaars die in de acht afleveringen aan bod komen zijn Kandinsky, Mondriaan, Warhol, Haring, Miró, Van Gogh, Matisse en Picasso.

De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Sprookje  |  short
juni 2018

"Sprookje" is een nieuwe short van Maric Dam. Dirk speelt de rol van werkgever. Ook met Martin Vis, Ingrid Leystra en Machiel van der Ham.

Lokaal 152  |  speelfilm
mei 2018

Lokaal 152 is een film van Raymond Grimbergen en Martin Lagestee. De opnames zijn in volle gang. De film wordt gemaakt in samenwerking met de Film Actors Academy Amsterdam. Dirk speelt de rol van inspecteur Tom Lansink.

De Minnaar - Harold Pinter  |  1e lezing
mei 2018

Onlangs was de eerste lezing van De Minnaar (Pinter).

Richard en Sarah hebben een open relatie. De minnaar van Sarah is vaak onderwerp van gesprek. Ook Sarah denkt dat haar man een maîtresse heeft. Als ze het hem op de man af vraagt, geeft hij toe dat hij op goede voet staat met een hoer. Hun relatie wordt in het geheel niet in gevaar gebracht door deze escapades, omdat geen van beiden jaloers is. Of toch wel..? 

Dirk speelt de rol van Richard. De voorstelling zal op diverse middelbare scholen worden gespeeld.

Dromers  |  kortfilm
april 2018

"Dromers" is de nieuwe kortfilm van Nina Mispelblom Beyer. Dromers gaat over de mislukte carrières van de kunstenaars Sjaak (Tarik Moree) en Fransje (Roos Wiltink). Dirk speelt de rol van vader Sjaak. Ook met José Kuipers. De film gaat in september in première op het Nederlands Film Festival.

Brugklas seizoen 7  |  start opnames
mei 2018

De opnames voor Brugklas seizoen 7 starten begin juni. Vanaf september weer dagelijks te zien op NPO 3.

De Kunstweken  |  project basisonderwijs
april 2018

In project "De Kunstweken" leren basisschoolleerlingen over kunstenaars en worden ze aangespoord ook zelf kunst te gaan maken. De kunstenaars die in de acht afleveringen aan de orde komen zijn: Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan, Andy Warhol, Keith Haring, Joan Miró, Vincent van Gogh, Henri Matisse en Pablo Picasso.

Dirk speelt de rol van presentator Maarten. De opnames zijn in juni in onder meer het Van Abbe Museum. De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Capo di Famiglia  |  trailer en soundtrack
april 2018

De trailer en de soundtrack (Joey Vriend) van Capo di Famiglia staan online. De film is inmiddels op diverse internationale filmfestivals bekroond met nominaties en awards.

Vincent (Dirk Gunther Mohr) staat aan het begin van zijn nieuwe leven met Eva (Nastassia Firestone). Zijn vader (Dirk van der Pol) biedt hem de positie die hij nooit had verwacht. Hij maakt Vincent, en niet zijn oudste zoon Jimmy (Matthijs ten Kate) hoofd van het bedrijf en daarmee "capo di famiglia"..

Communicatietrainingen  |  trainer/trainingsacteur
april 2108

De maand april is aardig gevuld met uiteenlopende communicatietrainingen. Trainingen voor artsen, artsen in opleiding en klachtenfunctionarissen van diverse grote ziekenhuizen, een training voor een grotere Goede Doelen-stichting, trainingen voor bankmedewerkers en tot slot een presentatietraining met open inschrijving.

Brugklas  |  nickelodeon kids' choice award (2e keer)
maart 2018
Het populaire tv-programma Brugklas (AVRO-TROS) heeft voor de tweede keer de Nickelodeon Kids' Choice Award gewonnen in de categorie 'Beste Serie Nederland en België 2018'. En de serie gaat door; binnenkort starten de opnames voor seizoen 7.
Oniros Filmfestival  |  opnieuw genomineerd
maart 2018

Capo di Famiglia is met de hele cast en crew opnieuw genomineerd voor "Best Short Film" - Award. Deze keer op het Oniros International Film Festival.

Work in progress  |  chroma-key
maart 2018

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de eerste editie (pilot) van UPDATE showreel workshops in de chroma-key studio van TV-College in Hilversum. Speloefeningen en krachtige camerashots wisselen elkaar in een rap tempo af..

Dromers  |  kortfilm
maart 2018

Dromers is de nieuwe film van scenarist en regisseur Nina Mispelblom Beyer. Dromers gaat over de mislukte carrières van de kunstenaars en millenials Sjaak (28) en Fransje (18). Ze vinden elkaar als twee dromers met hoge verwachtingen van het leven. Voor het eerst in lange tijd voelen ze door elkaar weer een beetje betekenis. Dirk speelt de vaderrol. De opnames zijn in april.

Basisschool 't Carillon  |  q & a
maart 2018

Medio maart was Dirk te gast op Basisschool 't Carillon in Gouda. Hij zou eigenlijk ook gaan voorlezen, maar door de vele vragen van de Brugklas-fans is er dat niet van gekomen..

Capo di Famiglia  |  geselecteerd, genomineerd, awards en special mention
maart 2018

Selected for screening at the Oniros Film Awards Italy 2018, selected for screening at the Elephant Film Awards Rome 2018, winner of 'Best Drama Feature', 'Best Director', 'Best Actor in leading rol', 'Best supporting Actor', 'Best Cinematography' and 'Best Production Design' at the South Film and Academy Festival Chile 2018, nominated 'Best Movie', 'Best Director' and 'Best Lead Actor' at the TMFF monthly festival Glasgow 2018, special mention 'Team Performance' at the Five Continents International Film Festival Venezuela 2018, nominated 'Best Film' and 'Best Actor' at the Barcelona Planet Film Festival 2018, selected for screening at the Gold Movie Awards London 2018.

Chasing Windmills  |  film
februari 2018

De nieuwe film Chasing Windmills gaat over bokslegende Bep van Klaveren. De opnames zijn in volle gang. Dirk is een van de acteurs in de scenes op de SS Rotterdam. Ook met Frank Lammers, Bob van der Houven, Alfred Heppener en Sandra Dierx. De film gaat in première op het AD Sportfilmfestival.

Topman - Jens Lapidus  |  luisterboek
februari 2018

Topman is de nieuwe misdaadroman van de Zweedse schrijver Jens Lapidus. Dirk spreekt momenteel de luisterboekversie in. Een geheim netwerk in Stockholm exploiteert al decennialang jonge meisjes. Ieder die hun voor de voeten loopt, wordt op meedogenloze wijze uit de weg geruimd. Het duo Teddy en Emelie - de crimineel en de jonge advocate - komt dichterbij de waarheid. De recherche zoekt uit wie er allemaal bij het netwerk betrokken zijn. Ze slagen er echter niet in om te infiltreren. Intussen probeert iemand uit alle macht Teddy en Emelie het zwijgen op te leggen.

In de prijzen gevallen...  |  capo di famiglia
februari 2018

Op het South Film and Arts Academy Festival in Chili won CAPO di FAMIGLIA diverse awards. De film is verder geselecteerd voor de Oniros Film Awards, de festivals STIFF en TMFF en de filmfestivals van Rome en San Mauro.

Vincent (Dirk Gunther Mohr) staat aan het begin van zijn nieuwe leven met Eva (Nastassia Firestone). Zijn vader Alfred (Dirk van der Pol) biedt hem een positie die hij nooit had verwacht. Hij maakt Vincent, en niet zijn oudste zoon Jimmy (Matthijs ten Kate), hoofd van het bedrijf en daarmee "Capo di Famiglia". Met grote gevolgen...

Cybercrime  |  voorlichtingsfilm
januari 2018

In een voorlichtingsfilm over Cybercrime speelt Dirk de rol van rechercheur. De opnames waren eind januari. Ook met Jet Kragt.

Brugklas is terug  |  tv-serie
januari 2018

De populaire tv-serie Brugklas is terug van weggeweest. Seizoen 6.2 is vanaf 8 januari dagelijks te zien om 18.05 uur op NPO3.

Short Film Festival 2017 Libanon  |  verf geselecteerd
december 2017

De korte film VERF (Paint) van Eline Derakhshan  is geselecteerd voor het vierde Internationale Filmfestival in Libanon. De film gaat over de jonge kunstenaar Mano, gespeeld door Sahil Amar Aïssa (bekend van o.a. Spuiten en Slikken). Als zijn kunst niet verkoopt moet hij op zoek naar een bijbaantje. Maar door zijn Arabische uiterlijk gaat dat niet zonder problemen. Dirk speelt de rol van snackbareigenaar Daan.

Edward's Miraculous Bookstore  |  première tuschinkski
december 2017

In Tuschinski is op 2 december de première van "Edward's Miraculous Bookstore". Dirk speelt de rol van piraat Enzo Bombardieri. Ook met Urias Boerleider, Susan Visser, Sem van Butselaar en Julia Nauta.

Capo di Famiglia  |  filmpremière
december 2017

Op 17 december ging de film Capo di Famiglia in première. De film geeft een kijkje in de Italiaans-Nederlandse familie La Rosa. Vincent (Dirk Gunther Mohr) staat aan het begin van zijn nieuwe leven met Eva (Nastassia Firestone). Zijn vader (Dirk van der Pol) biedt hem de positie die hij nooit had verwacht. Hij maakt Vincent, en niet zijn oudste zoon Jimmy (Matthijs ten Kate) hoofd van het bedrijf en daarmee "capo di famiglia"..

 

Mediatraining  |  praktijksimulaties
november 2017
Dirk werkt mee aan een mediatraining voor diverse boegbeelden van een grote Nederlandse overheidsinstelling. Hij neemt hierin een deel van de praktijksimulaties voor zijn rekening.
Milieu Centraal  |  boodschappenspel
november 2017

Milieu Centraal geeft praktische en betrouwbare informatie als het gaat om verantwoord omgaan met het milieu. Dirk werkte mee aan het boodschappenspel. Waar in de supermarkt vind je de meeste producten met keurmerken? Ingrid en Tom gaan de uitdaging aan!

 

Leadership  |  training
november 2017

In opdracht van MK-Leads verzorgde Dirk een training Leadership voor een grote nederlandse bank. Een van de onderdelen van het dagprogramma was Storytelling tijdens Presentaties.

Brugklas huwelijk  |  tv-serie
november 2017

In seizoen 6 van de populaire tv-serie Brugklas zijn conrector Sanne de Wilde en docent aardrijkskunde Bart van Morselt dan toch eindelijk met elkaar getrouwd. De plechtigheid vond plaats op het KWAC, met rector Sander de Haas als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand.

Medische incidenten  |  training
november 2018
In opdracht van een groot Nederlands ziekenhuis verzorgt Intergo een meerdaagse training "Leren van medische incidenten". Samen met Iris van der Does is Dirk ingezet als trainingsacteur. Intergo is gespecialiseerd in Human Factors en ergonomie.
Training Testamentgesprekken  |  trainingsacteur
november 2017

Samen met Theo Hesen van Instituut Goed Nalaten verzorgde Dirk een training voor een van de grotere Goede Doelenstichtingen in Nederland. Goed Nalaten stelt tot doel om mensen en Goede Doelen bij elkaar te brengen als het gaat om het testamentair opnemen van een Goed Doel. Het instituut werkt met Goede Doelen die de ANBI-status hebben.

Training in Praktijk  |  fijne samenwerking
november 2017

Door diverse trainingsbureaus wordt Dirk ingezet als trainingsacteur. Een van die bureaus is Training in Praktijk, gevestigd in Baarn. Training in Praktijk is een trainingsbureau voor de zorg dat uiteenlopende communicatietrainingen (individuele trainingen en groepstrainingen), voorlichting en coaching voor zorgprofessionals biedt. Het bureau is gespecialiseerd in communicatie bij medische incidenten.

Communicatietrainingen  |  trainingsacteur
november 2017

De maand november is voor Dirk vooral gevuld met communicatietrainingen. Diverse bureaus zetten hem in als trainingsacteur voor uiteenlopende trajecten.

Symposium Sociale Veiligheid  |  vumc
november 2017

Samen met Wendy Riksen was Dirk aanwezig bij het VUmc-symposium "Sociale veiligheid". Diverse scenes en interactie met de 250 bezoekers. Het symposium was op 2 november en werd geopend door Wouter Bos.

Televizier-Ring Gala  |  gouden stuiver
oktober 2017

Brugklas is de winnaar van de Gouden Stuiver 2017. Dat werd op 12 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live. Het populaire jeugdprogramma viel dit jaar eerder in de prijzen. In mei kreeg Brugklas de Zapplive Award.

Radio Halderberge FM  |  interview
oktober 2017

Dirk was te gast bij Kaylan Brans, de jongste DJ bij Radio Halderberge FM.

Samen Alleen  |  kortfilm
oktober 2017

De korte film "Samen Alleen" gaat over Marcel, een volwassen man met autisme die nog thuis bij zijn ouders woont. Zijn moeder wordt ziek en dan moet Marcel leren omgaan met een wereld die oneindig veel groter lijkt dan waarin hij tot nu toe heeft geleefd. Dirk speelt de rol van vader Mathijs. De opnames zijn in november.

Campagne NVJ  |  stem
oktober 2017

Met de campagne "Journalistiek heeft een prijs" wil de Nederlandse Vereniging van Journalisten duidelijk maken dat er voldoende bestaanszekerheid voor journalisten moet zijn als voorwaarde voor onafhankelijke journalistiek. De online-video ging 23 september in première op het Festival van de Journalistiek. Dirk leverde een bijdrage als voice-over.

Kunstweken  |  presentatie
oktober 2017

Dirk is gecast voor de presentatie van een achttal video's ten behoeve van de Kunstweken. Tijdens dit educatieve project maken leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs op een ludieke manier kennis met bijzondere kunstenaars. De opnames vinden plaats in 2018.

De Kunstweken is sponsor en partner van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Televizier-ring Gala  |  nominatie
oktober 2017

Het populaire tv-programma Brugklas is opnieuw genomineerd voor het beste jeugdprogramma van het jaar. De winnaar van de Gouden Stuiver wordt bekend gemaakt op donderdag 12 oktober tijdens het Televizier-ring Gala.

Canon van Nederland  |  openlucht museum
september 2017

De Canon van Nederland is een overzicht van 50 belangrijke historische gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland. In het Openluchtmuseum in Arnhem komt daarmee vanaf 23 september de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. In een van de interactieve "vensters" is Dirk te zien als rechter in de Middeleeuwen.

Nieuwe website  |  107 ideas
september 2017

Michel Ligtenbarg van Bureau "107 ideas" uit Amsterdam werkte de afgelopen tijd hard aan de gloednieuwe website van Dirk. Enne.., zeg nou zelf...

Mensenkennis  |  televisieprogramma
september 2017

Mensenkennis (SBS6) is wekelijks te zien op dinsdagavond 20.30 uur en op zaterdagavond 21.30 uur. Het programma gaat over dilemma's en psychologische experimenten en bevat grappige filmpjes en gekke confrontaties op straat. Dirk is regelmatig te zien als candid-acteur.

Hendrik Jut  |  film
september 2017

Dirk is gecast voor de rol van Jan Roelfs in een film over het leven van Hendrik Jut (gespeeld door Dirk Gunther Mohr). Hendrik Jacobus Jut was een kelner uit Den Haag, wiens hoofd (de kop-van-jut) spreekwoordelijk is geworden door een dubbele moord die hij pleegde op 13 december 1872. De opnames zijn eind dit jaar.

Pilot BNNVARA  |  televisieprogramma
augustus 2017

In een pilotaflevering van een sketchprogramma voor BNN-VARA speelt Dirk de rol van boswachter. De opnames waren eind augustus.

48hrs Rotterdam  |  film
augustus 2017

Binnen één weekend een korte film maken, van script schrijven t/m aanleveren van de film. Van 24 t/m 26 augustus stond Rotterdam in het teken van het 48 Hour Filmproject. Dirk werkte mee als acteur in een van de teams. In de film “Het Zwarte Gemis” speelt hij de rol van Rens Huijzen. Nina Zandvliet speelt dochter Lena.

Eduard’s wonderlijke boekwinkel  |  pilot kindertelevisieserie
augustus 2017

Eduards Wonderlijke Boekwinkel gaat over het belang van verhalen en verbeeldingskracht. Wanneer Pim (Sem van Butselaar), ontdekt dat zijn ouders gaan scheiden, voelt hij zich verantwoordelijk dit op te lossen.Ten einde raad stapt hij een verlaten boekhandel binnen. De eigenaar van de winkel, Eduard (Urias Boerleider), legt hem een boek met lege bladzijden voor en begint het verhaal van Pim te vertellen. Hij weet alles, en voorspelt zelfs wanneer de bel van de winkel zal rinkelen. Er komen drie gasten: de toverkol Ela (Susan Visser), de verloren zeeman Enzo Bombardieri (Dirk van der Pol) en het slimme meisje Sam (Julia Nauta). Door hen één voor één te helpen, ontdekt Pim iets wonderlijks... De film wordt gedraaid in de tweede helft van augustus.

Brugklas seizoen 6  |  televisieserie
augustus 2017

De opnames voor de AVROTROS-jeugdserie Brugklas (seizoen 6) zijn in volle gang. De 80 nieuwe afleveringen zijn vanaf 4 september weer dagelijks te zien op NPO3. Brugklas heeft onlangs haar 200.000e volger op Instagram verwelkomd. Uit de Brand Engagement Index blijkt dat het account Brugklastv nu op nummer 1 staat in de lijst van Nederlandse merken in de categorie media, tv-programma.

Blue & Yellow  |  kortfilm
augustus 2017

Enkele professionele filmmakers die met regelmaat samenwerken bundelen opnieuw hun krachten in de nieuwe kortfilm "Blue & Yellow". De film is niet zozeer dialoog gedreven, maar leunt sterk op suspense en sfeer van de natuur waarin de film zich afspeelt. De opnames zijn vanaf 11 augustus. Dirk is gecast voor de vaderrol.

Première VERF  |  kortfilm
juli 2017

Op 14 september gaat de kortfilm “VERF” in premiere in Utrecht. Deze film van filmmaker en journaliste Eline Derakhshan gaat over de jonge kunstenaar Mano (Sahil Amar Aïssa). Als zijn kunst niet verkoopt moet hij op zoek naar een bijbaantje. Maar door zijn Arabische uiterlijk gaat dat niet vanzelf. Dirk speelt snackbareigenaar Daan.

Binnen vier muren  |  stem
juni 2017

Dirk is een van de stemacteurs in de film “Binnen vier muren”. Deze korte film is bedacht en geregisseerd door Siem Weustenraad.

Mensenkennis  |  televisieprogramma
juni 2017

Dirk werkt mee aan het nieuwe TV-programma Mensenkennis. De opnames zijn in volle gang. Vanaf september 2017 te zien op SBS6.

De orkaan van 1921  |  festivalvoorstelling
juni 2017

Voor de festivalvoorstelling 'De orkaan van 1921' verzorgde Dirk de audio. Het verhaal gaat over een oude molen van Waspik die het zwaar te verduren had zowel tijdens de orkaan van 1921, als bij de mysterieuze brand van twee jaar daarna. De voorstelling is gespeeld op het Halve Zolen Festival 2017 en trok veel bezoekers.

Beluister hier het audio fragment

Roslund & Thunberg  |  luisterboek
juni 2017

In de Maand van het Spannende Boek spreekt Dirk een thriller in van het Zweedse schrijversduo Anders Roslund en Borge Hellstrom. Een dikke pil van ruim 800 pagina’s, dus hij is er even zoet mee..

Capo di Famiglia  |  filmopnames afgerond
mei 2017

25 mei was de laatste draaidag van de film Capo di Famiglia, een film van Dirk Gunter Mohr en Annemarie Libbers. Dirk speelt de rol van maffiabaas Alfred da Rosa. De premiere staat gepland voor december 2017.

Bike Totaal  |  commercial
mei 2017

Dirk werkte mee aan een commercial voor Bike Totaal, te zien vanaf medio juni. De opnames waren in Amersfoort.

Escape World  |  promotiecampagne
mei 2017

Dirk heeft meegewerkt aan een campagne voor Escape World in Amsterdam. Het bedrijf heeft drie vestigingen met escape rooms in verschillende thema's.

Over de pot augurken  |  kortfilm
mei 2017

"Over de pot augurken die vergeten werd en de gebeurtenissen die daarop volgden" is een nieuwe kortfilm van Bente de Bruin en Cleo Julia Mullis. Dirk is gecast voor de rol van narrator. De opnames gaan binnenkort van start.

Zapplive Awards
mei 2017

Op zaterdag 27 mei worden voor de tweede keer de Zapplive Awards uitgereikt voor onder meer het beste Zapp tv-programma. Stem hier op Brugklas (AVRO-TROS). Ondertussen bereiden cast en crew zich voor op seizoen 6. In augustus starten de opnames van maar liefst 80 nieuwe afleveringen.

Opnames Famiglia in volle gang  |  speelfilm
april 2017

De opnames voor de film 'Capo di Famiglia' zijn in volle gang. Tamelijk fris voor de buitenopnames.. De film gaat over een in Nederland wonende familie met Italiaanse roots en vertelt over hun onderlinge verhoudingen en conflicten. Dirk neemt de rol van (pater familias) Alfred da Rosa voor zijn rekening nemen.

Joey Vriend gaat de muziek componeren

Stemmenwerk
april 2017

Wekelijks is Dirk in de studio te vinden voor het inspreken van luisterboeken, educatief materiaal, e-learning modules, voice-overs en reclameboodschappen. Klik hier voor stemdemo’s in meerdere kleuren.

M  |  experimentele kortfilm
april 2017

In de surrealistische kortfilm "M" van Bart Martens neemt Dirk de rol van Ronald voor zijn rekening. Het scenario bestaat uit een verzameling dromen. Deze onderbewuste fantasieën zijn de meest eerlijke, maar vaak ook beschamende gedachtes. De filmmaker wil met de film het ontastbare tastbaar maken. De opnames gaan begin mei van start.

Het verhaal gaat over M, een eigenaardige jongeman die een ambivalente persoonlijkheid heeft. Hij werkt op een kantoor waar macht en manipulatie dagelijkse fenomenen zijn. Zijn manager Ronald probeert zo veel mogelijk macht op M uit te oefenen om hem in toom te houden. Dit blijkt een lastige opgave. Waarom ontslaat hij M niet gewoon?

De premiere was op 28 juni in Filmhuis Kino in Rotterdam.

Brugklas  |  nickelodeon kids choice award
maart 2017

Het populaire tv-programma Brugklas heeft de Nickelodeon Kids Choice Award gewonnen voor favoriete serie uit Nederland en België. Brugklas (seizoen 5) is dagelijks te zien op NPO 3. Dirk speelt aardrijkskundedocent Bart van Morselt.

Grap met Luchtballon  |  bananasplit archief
maart 2017

Deze zeer geslaagde grap dateert alweer van een aantal jaartjes terug, dus een perfecte "gouwe ouwe". Remy Bonjasky, de driemalig K-1 winnaar, is voor niemand bang. Totdat Dirk hem prankt en zijn vriendin de lucht in gaat..

Zie ook de grap met de bruidsauto chauffeur.

Communicatietrainingen  |  trainingsacteur
maart 2017

Als trainingsacteur en/of (co-)trainer verzorgt Dirk uiteenlopende communicatietrainingen. Zo is hij momenteel weer vaak te vinden bij VUmc in Amsterdam. Maar ook bij diverse bedrijven, banken en non-profit organisaties staat hij de komende tijd op het programma.

Filmacademie  |  promofilmpje
maart 2017

Voor de Nederlandse Filmacademie is Dirk gecast voor een van de rollen in een promofilmpje in Western-sferen. De opnames waren eind februari op locatie en in de studio van de Filmacademie. Release: medio 2017.

Wij trekken aan de bel  |  lilianefonds
maart 2017

Op 22 maart maakt Dirk namens het tv-programma Brugklas samen met de kinderen van Basisschool Besooijen in Waalwijk herrie op het plein. Met deze landelijke actie vraagt het Lilianefonds aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.

Canon van Nederland  |  presentatie
februari 2017

De 'Canon van Nederland' is vanaf september te zien in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze indrukwekkende presentatie trakteert de bezoeker op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis en verbindt het heden met het verleden. Dirk is te zien in een van de interactieve “vensters” uit de Middeleeuwen. Op dit moment wordt in het entreegebouw hard gewerkt aan de voorbereidingen, maar ook in het museumpark komt de Canon tot leven. De tentoonstelling wordt in de zomer van 2017 officieel geopend.

Nighthawks  |  toneelvoorstelling
februari 2017

'Toneelgroep De Hete Heren' speelt 'Nachtraven', geïnspireerd door het gelijknamige schilderij van Edward Hopper uit 1942. De première is op vrijdag 10 maart in Theater De Leest in Waalwijk. Ook op zaterdag 11 maart te zien in voornoemd theater.

Klik hier voor kaartjes

Capo di Famiglia  |  live bij cinecrowd
februari 2017

De campagne voor de nieuwe korte film 'Capo di Famiglia' ging op 14 februari live bij Cinecrowd. De opnames starten in april van dit jaar.

'Capo di Famiglia' gaat over familie, jaloezie, verraad, liefde, geluk en dood. Vincent is de jongste zoon van de familie en staat aan het begin van zijn nieuwe leven met Eva. Zijn vader (maffiabaas Alfred) biedt hem de positie die hij nooit verwacht had. Op merkwaardige wijze belandt Alfred in het ziekenhuis. Conflicten ontstaan tussen de broers en de familie dreigt uiteen te vallen.

In de Luwte  |  kortfilm
februari 2017

'In de Luwte' is een korte film van de jonge scenarioschrijver en regisseur Felix ten Haaf. De film gaat over Jos die vanwege een vreemde droom bij een psycholoog terecht komt. Jelle Visser speelt de rol van Jos en Dirk neemt de rol van de psycholoog voor zijn rekening. De opnames zijn tot medio februari.

Brugklas  |  nominatie kids' choice awards 2017
februari 2017

Brugklas is genomineerd voor de Kids’ Choice Awards. Stem hier op Brugklas in de Favoriete TV-serie in Nederland en België. Brugklas is dagelijks te zien op NPO3. Dirk speelt de rol van docent Aardrijkskunde Bart van Morselt.

Verf  |  kortfilm
januari 2017

De korte film "Verf" is geschreven en geregisseerd door journaliste Eline Derakhshan en gaat over de jonge kunstenaar Mano, gespeeld door Sahil Amar Aïssa. Als zijn kunst niet verkoopt moet hij op zoek naar een bijbaantje. Hij komt er achter dat dit door zijn Arabische uiterlijk makkelijker gezegd is dan gedaan... Dirk speelt de rol van werkgever Daan. De opnames zijn eind januari afgerond. Nadere info volgt!

Capo di Famiglia  |  speelfilm
januari 2017

In de nieuwe film "Capo di Famiglia" van Dirk Gunther Mohr zal Dirk de rol van (pater familias) Alfred voor zijn rekening nemen. De film gaat over een in Nederland wonende familie met Italiaanse roots en vertelt over hun onderlinge verhoudingen en conflicten. De opnames starten in maart a.s.

Centraal Beheer  |  infomercial
januari 2017

Dirk is te zien in een infomercial van Centraal Beheer met informatie over schadevrije jaren.

Lantana  |  virtual reality experience
januari 2017

Dirk werkt mee aan de psychologische thriller Lantana. Lantana is een vitual reality experience waarin deelnemers de hoofdrol spelen. Dirk speelt de rol van psychiater Albert Scholten. Lantana behaalde de eerste plaats in het project "Hybrid Space".

Datum: woensdag 18 januari 2017 - 10.00 - 14.00 uur.
Locatie: Hogeschool van de Kunsten Utrecht, locatie IBB

 

Nighthawks  |  toneelvoorstelling
januari 2017

Aanbevolen: 

Hoe vecht je tegen een onzichtbare vijand? Om deze vraag draait het in de voorstelling 'Nachtraven', geschreven door Steven Mulders en geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Edward Hopper (1942). Theatergroep De Hete Heren neemt je mee naar het Amerika van 1972. Daar staat de barman van 'Nighthawks' klaar om je met open armen te ontvangen. De première is op 10 maart 2017 in Theater De Leest in Waalwijk.

Pilot   |  drama-reeks
december 2016

Dirk speelt een van de rollen in een pilot voor een nieuwe sitcom-achtige dramareeks. De opnames waren medio december. Meer info volgt...

 

Tante Cor 2.0  |  workshop
december 2016

Begin december verzorgde Dirk een workshop voor de spelers van de komische theater-dinnershow "Tante Cor 2.0". De door-en-door Amsterdamse Cor ontvangt haar gasten in haar gezellige eetcafé. De voorstellingen zijn gepland vanaf 20 januari en zijn al bijna uitverkocht. Voor meer info zie Facebook!

Bancair klantencontact  |  e-learning
december 2016

Onlangs werkte Dirk weer mee aan een e-learningtraject voor een grote Nederlandse bank. De modules behandelen diverse communicatieve vaardigheden met zakelijke klanten.

Brugklas seizoen 5  |  televisieserie
december 2016

Op 9 januari start seizoen 5 van Brugklas. Maar liefst 81 nieuwe afleveringen zijn dagelijks om 17.40 uur te zien op Zapp (NPO3). Brugklas is een van de meest succesvolle kinderprogramma’s in Nederland en is ook online een grote hit. Het programma is ook in het buitenland te zien. Onder de titel ‘The First Years’ gaat Denemarken binnenkort ruim 70 afleveringen maken.

Haribo Kindermix  |  behind-the-scenes
december 2016

Kijk hoe het er bij het het maken van de Haribo-commercial aan toe ging.

Dochter van een vader  |  kortfilm
december 2016

In de kortfilm "Dochter van een vader" van Savannah van Woudenberg (Royal institute for Cinema, Brussels) speelt Dirk de vaderrol. De opnames zijn medio december.

Nederlands Openluchtmuseum  |  stem
december

Dirk heeft zijn stem geleend aan het Openluchtmuseum. Tijdens de winteropenstelling (vanaf 3 december) is hij te horen als arts in een van de locaties van het museum (oud Groene Kruis gebouw).

YouTube
oktober 2016

Bekijk diverse filmpjes/filmfragmenten op Dirk's YouTube-kanaal.

Brand session
oktober 2016

Op een 'brand session' voor de directie van een groot beursgenoteerd concern verzorgde Dirk medio oktober de kick-off. De sessie vond plaats op Kasteel Heemstede in Houten.

Nederlands Openluchtmuseum
oktober 2016

Dirk werkt mee aan een serie historische films ten behoeve van het Nederlands Openluchtmuseum. Hij is gecast voor de rol van rechter rond het jaar 1400. De film is in 2017 te zien in het museum.

 

Brugklas  |  behind the scenes
oktober 2016

Begin oktober maakte Casper Nelissen in opdracht van Cinekid een mini-documentaire over Brugklas. Bekijk het filmpje en zie hoe het er achter de Brugklas-schermen aan toe gaat.

Training Testamentgesprekken
oktober 2016

Samen met 'Instituut Goed Nalaten' verzorgde Dirk een communicatietraining 'Testamentgesprekken' voor een tweetal Goede Doelen in Nederland.

Haribo  |  commercial
oktober 2016

Dirk is te zien in de nieuwe commercial van Haribo. De opnames waren eind augustus.

De tekst van de nieuwste commercial over de KinderMix is volledig bedacht door kinderen. Zij mochten vertellen waar de snoepjes hen aan doen denken en wat ze er leuk of lekker aan vinden. De filmmakers namen de gesprekken op en gebruikten de teksten rechtstreeks in de commercial.

Opening studio TrainTool
september 2016

Op 29 september opende TrainTool haar eigen studio. Tijdens de opening verzorgde Dirk samen met Barbara Klaaysen een demonstratie 'Video Role Play'. Traintool maakt op maat gemaakte online trainingen op het gebied van communicatieve en commerciële vaardigheden. Als acteur werkt Dirk regelmatig mee aan uiteenlopende trainingen voor diverse organisaties.

5minuten info  |  voorlichtingsfilm
september 2016

5minuteninfo is een product van September Multimedia, uitgever van digitale patiëntenvoorlichting. Medio september werkte Dirk opnieuw mee aan enkele medische voorlichtingsfilms.

Campagne ROC Leeuwenborg
september 2016

Bij de start van het nieuwe schooljaar was Dirk (samen met vier andere acteurs) van de partij tijdens een campagne op ROC Leeuwenborgh in Zuid–Limburg (5 vestigingen). Op ludieke wijze stond hierbij een schone en veilige leeromgeving centraal.

Open Studio Dagen Hilversum
september 2016

Mediastad Hilversum haalt alles uit de kast tijdens de 9e editie van de Open Studio Dagen op 3 en 4 september. Bezoekers kunnen zien en ervaren hoe radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, decorstukken bewonderen, BN'ers spotten, een interactieve tv-show meemaken en vele optredens bijwonen. Samen met enkele andere acteurs is Dirk op beide dagen aanwezig tijdens een Meet en Greet met Brugklas (AVROTROS).

Zie voor meer info en programma Facebook en www.openstudiodagen.nl 

Stem op Brugklas voor de Gouden stuiver
augustus 2016

Binnenkort vindt tijdens het Televizier-Ring Gala de jaarlijkse uitreiking plaats van de Gouden Stuiver voor het meest populaire jeugdprogramma. Stem op Brugklas voor een nominatie. Dat kan op televizier.nl/stuiver.

Fairwork
augustus 2016

Dirk werkt mee aan een voorlichtingsfilmpje ten behoeve van Fairwork Nederland. Met behulp van cultural mediators zoekt FairWork sinds 2008 naar slachtoffers van moderne slavernij in Nederland. Hierbij ligt de focus op uitbuiting in bijvoorbeeld restaurants, de land- en tuinbouw en de schoonmaakbranche. Fairwork heeft drie aandachtsgebeiden, te weten 1. begeleiden, 2. professionals trainen 3.publiek, politiek en werkgevers bewust maken. Het filmpje komt binnenkort online.

Heuvelman Ibis  |  voice-over
juni 2016

Met meer dan 40 jaar ervaring voorziet Heuvelman Ibis in alle voorkomende waterbouwkundige projecten. Baggerwerk is van oudsher een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Een van de recente projecten is het baggerwerk in het Winschoterdiep. In een mini-documentaire hierover verzorgt Dirk de voice-overs.

Brugklas in Vlaanderen  |  televisieserie
augustus 2016

De opnames voor Brugklas seizoen 5 zijn inmiddels in volle gang. De nieuwe afleveringen zijn vanaf begin 2017 dagelijks te zien op NPO 3. Seizoen 1 en 2 van Brugklas wordt momenteel uitgezonden in Vlaanderen onder de titel "Het Middelbaar".

5 minuten info  |  medische instructievideo
juni 2016

In een instructiefilmpje voor '5minuteninfo' speelt Dirk de rol van trombose-arts. De online-video is bedoeld om uitleg te geven over een nieuw educatiesysteem voor patiënten van de trombosedienst.

Zoete Wraak  |  televisieshow
juni 2016

'Zoete wraak' is terug op TV. Vanaf 17 juni te zien op vrijdagavond om 21.30 uur bij Veronica. Dirk is een van de vaste acteurs.

Week van het Luisterboek
mei 2016

In de Week van het Luisterboek (23 t/m 29 mei) staan gesproken boeken centraal. Maandagavond 23 mei wordt in het NPO Radio 1 programma Kunststof (NTR) de winnaar van de Luisterboek Award 2016 bekend gemaakt (de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek). Het Luistergeschenk is dit jaar gemaakt door Sander van de Pavert van Lucky TV. Dirk spreekt regelmatig luisterboeken in, ook educatief.

Grap bij de tandarts  |  bananasplitarchief
mei 2016

Bekijk hier een "gouwe ouwe" uit het Bananasplitarchief (onlangs weer op TV) met Bananasplittandarts Dirk.

E-learning
mei 2016

Voor interne trainingsdoeleinden werkte Dirk de afgelopen maanden mee aan diverse e-learningmodules voor onder andere Rabobank, Jumbo, Akzo Nobel, Gemeente Haarlemmermeer, Universiteit Utrecht, Louwman, Van Lanschot en KLM.

Nationale Nederlanden
april 2016

Dirk is gecast voor de hoofdrol in een nieuwe, meervoudige reclamecampagne voor Nationale Nederlanden. In deze campagne wordt de Pensioen Hulp geïntroduceerd. De eerste draaidag was medio april. De laatste film is gedraaid op 12 mei in Felix Meritis, Amsterdam. De eerste videocommercial is vanaf 13 mei online.

Het Spel
april 2016

De verlegen Woody ontdekt samen met zijn nieuwe huisgenoot Jesse een oud computerspel op zolder. Tot hun grote verbazing blijkt het niet om zomaar een spel te gaan. Alle superkrachten die ze in het spel verwerven, krijgen ze ook in het echt! Supergaaf natuurlijk, alleen hoe lang blijft dit goed gaan? Zeker als de krachten hun tol beginnen te eisen op hun gezondheid en hun vriendschap. Dirk speelt de rol van de wereldvreemde Opa Groeneveld. Op 7, 10 en 17 april te zien op NPO 3. Zie ook www.npo3lab.nl voor de vier afleveringen.

De makers Nick Janssen en Wout Kanters zijn overigens onlangs door het Los Angeles Web Festival elf keer genomineerd met door hen gemaakte films.

Zapplive Awards  |  het beste programma van zapp
april 2016

Op 7 mei worden de awards uitgereikt voor onder andere het beste Zapp-programma. Ga naar Zapplive en stem op Brugklas (kan tot en met 24 april).

Gemeente Waalwijk  |  promotiefilm
april 2016

Eind maart waren de opnames voor een nieuwe promotiefilm voor de gemeente Waalwijk. Dirk speelt de rol van presentator en doet de voice-overs.

Opstaan  |  online serie
april 2016

De nieuwe online videoserie "Opstaan" is geschreven door Hanna van der Horst. Het aangrijpend verhaal gaat over vier jongeren van rond de 15/16 die besluiten om een vermiste Syrische jongen te gaan zoeken. Dirk werkt mee als voice-over voor de rol van politieagent.

Brugklas 360 graden
maart 2016

In deze 360-video lijkt het alsof je in de Brugklas zit en letterlijk alle hoeken van het lokaal kunt zien. Hoe werkt het? Draai met je iPhone of iPad en je ziet letterlijk alle hoeken van het lokaal.

Deze video werkt mobiel alleen via de YouTube app.

Cyrano de Bergerac  |  toneelvoorstelling
maart 2016

Voor Toneelgroep Maskerade regisseerde Dirk een vrolijke toneelbewerking van het mooie verhaal van Cyrano de Bergerac. 11 maart was de succesvolle premiere in het Annatheater in Helmond. Alle voorstellingen zijn inmiddels gespeeld.

Brandweer Nederland  |  voorlichtingsfilm
maart 2016

Veiligheidsregio Utrecht lanceerde in januari van dit jaar een voorlichtingsfilm over arbeidshygiëne voor de Brandweer. Hoofdpersonages vormden Willy en Geert (gespeeld door Dirk). Omdat dit onderwerp een speerpunt is voor alle regio’s wordt op verzoek van Brandweer Nederland een landelijke film gemaakt. Ook hierin maken Willy en Geert hun opwachting. De eerste opnames vonden 14 maart plaats op oefencentrum Crailo. Dirk heeft ook de voice-overs ingesproken. Binnenkort wordt de film gepresenteerd tijdens het congres Arbeidsveiligheid.

Brugklas in Athene
maart 2016

Een deel van de vaste cast van Brugklas was eind februari in Athene voor opnames van een aantal afleveringen. Te zien op NPO-3 op 6, 7, 8 en 11 april.

Dirk trekt mee aan de bel  |   liliane fonds
maart 2016

Donderdag 11 maart trekt Dirk namens tv-programma Brugklas op de Pieter Wijtenschool in Waalwijk, samen met meer dan 200.000 basisschoolleerlingen, aan de bel voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Meer dan 770 scholen hebben zich aangemeld voor deze actie. Het wordt een herrie van jewelste op heel veel schoolpleinen.

Brugklas naar de Ardennen
februari 2016

Deze hele week gaat Brugklas op schoolkamp naar de Ardennen. Conrector De Wilde en docent Van Morselt hebben het ook leuk met elkaar:-) Kijk dagelijks om 19.25 op NPO3. Zondag in de herhaling om 12.50 uur, eveneens op NPO3.

Pilot   |  nieuwe jeugd tv-serie
januari 2016

Dirk is gecast voor een rol in een pilot voor een nieuwe spannende jeugd tv-serie. Hij speelt de rol van Robert. Robert is een verwarde man. Hij weet meer van een oud en mysterieus computerspel dat niet gevonden had mogen worden... De opnames vonden eind januari plaats.

De pilot is te zien op 10 en 17 april op NOP3.

Brugklas
december 2015

Vanaf 4 januari 2016 weer 80 nieuwe afleveringen van Brugklas (seizoen 4). Dagelijks op NPO 3. Dirk speelt docent aardrijkskunde Bart van Morselt.

Cyrano de Bergerac
december 2015

Voor Toneelgroep Maskerade regisseert Dirk momenteel De Zere Neus van Bergerac, een hilarische familierevue naar Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand. Voorstellingen zijn van 11 t/m 20 maart in het Annatheater in Helmond.

Legal mediation
december 2015

Dirk is gecast voor een promotiefilm t.b.v. legal mediation. De opnames waren in november. Het filmpje komt binnenkort online.

VRU
december 2015

Voor VRU (Veiligheidsregio Utrecht) speelt Dirk de rol van brandweerman Geert in een e-learning over arbeidshygiëne ten behoeve van de brandweer.

Vertrouwenslijn
november 2015

Dirk werkt mee aan een informatieve video ten behoeve van de Vertrouwenslijn. De film geeft inzicht en tips aan ondernemers die worden afgeperst en laat zien dat de Vertrouwenslijn professionele hulp biedt. De Vertrouwenslijn is eind 2009 gestart op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Sinterklaas bij Villa Pardoes
november 2015

Op 24 november vindt de derde editie plaats van het Grote Feest van Sinterklaas voor Villa Pardoes. Dit groots opgezette Sinterklaasfeest met diverse artiesten wordt aangeboden aan de chronisch zieke kinderen met hun familie van Villa Pardoes. Ook Labopiet is weer van de partij. Subliem!

Lieveling
oktober 2015

"Lieveling" is de titel van de debuutroman van Kim van Kooten. Met 'stem en handschrift' werkt Dirk mee aan de boektrailer. "Lieveling" gaat over Puck van vijf die met haar moeder verhuist naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder (Ome Meneer) woont. Het lijkt een sprookje, maar sommige geheimen blijken te groot om te delen...

Klik hier voor het indrukwekkende interview bij "De Wereld Draait Door!"

Brugklas - Televizier-Ring Gala
oktober 2015

Donderdag 15 oktober wordt tijdens de live uitzending van het Televizier-Ring Gala in Carré de Gouden Stuiver uitgereikt voor het meest populaire jeugdprogramma. Brugklas is een van de drie genomineerden. Spannend! Nog snel even een strikje uitzoeken.. :-)

It's up to you
september 2015

"It's up to you" is een interactieve film over cyberpesten. Leerlingen bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal waarin ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Het gratis lespakket is te gebruiken als onderdeel van een schoolbrede aanpak tegen pesten en is erkend door de erkenningscommissie Jeugdinterventies van het NJI/RIVM. Tune in op vrijdag 25 september om 19:25 op NPO 3. It's up to you zal als onderdeel van een pesttest worden gebruikt. Arie Boomsma en Tim Hofman zetten de film live in en laten het publiek de keuzes van de film bepalen. Dirk speelt de rol van politieagent.

Gekke kapster  |  dumpert.nl
september 2015

Deze week stond de candid "Collega's maken kapster gek" op nummer 1 op de veelbekeken site "dumpert.nl". Binnen een dag behaalde dit item meer dan 200.000 views en 5000 kudos. Dirk speelt psychiater Van Keulen.

Catch  |  televisieserie
september 2015

Dirk is gecast voor een gastrol in de nieuwe 10-delige serie "Catch" (KRO-NCRV). De serie is gebaseerd op de spraakmakende rooftocht van de Nederlandse Bonnie en Clyde. In "Catch" volgen we Kim (Sallie Harmsen – Lucia de B.) en haar Ierse vriend Ian (Robert de Hoog – Nova Zembla) in hun wanhopige zoektocht naar hun baby, terwijl ze tegelijkertijd op de vlucht zijn voor de politie. Ook met Maarten Heijmans (Ramses Shaffy). De serie komt begin 2016 op televisie.

Brugklas
september 2015

Brugklas is genomineerd voor de "Gouden Stuiver" (het beste kinderprogramma). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Televizier Ring. Stemmen kan op www.televizier.nl/ring en dan bij de "Gouden Stuiver" op Brugklas stemmen.

Lobi Singi
september 2015

Op 12 september vond in Tuschinski de Nederlandse première plaats van Lobi Singi. Rond die tijd was ook de Surinaamse première in TBL-cinema in Paramaribo. Lobi Singi is een film van Suleigha Winkel en gaat over Samuel (Stefan Schotsburg), een jongeman met Surinaamse roots. Hij gaat in Suriname op zoek naar zijn identiteit. Ook met Borger Breeveld, Esther Drenthe, Dirk van der Pol e.a.

Cyrano de Bergerac
september 2015

Voor toneelgroep Maskerade regisseert Dirk komend seizoen De Zere Neus van Bergerac. Een hilarische familierevue, gebaseerd op Cyrano de Bergerac van Rostand. De première staat gepland op vrijdag 11 maart 2016 om 20.00 uur in het Annatheater in Helmond.

Brugklas
augustus 2015

De razend populaire jeugdserie Brugklas (AVRO/TROS) krijgt een vierde seizoen. De opnames zijn van september 2015 t/m april 2016. In Brugklas wordt een vaste groep leerlingen gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. Dirk speelt de rol van aardrijkskunde leraar Bart van Morselt. Brugklas is dagelijks te zien op NOP3.

Centraal Beheer
juli 2015

Dirk is gecast voor een nieuwe videocommercial voor Centraal Beheer. De opnames vonden plaats in juli. Ook met Elodie Hooftman.

Showreel
juli 2015

De nieuwe showreel van Dirk staat online. "107 ideas" heeft weer een mooie compilatie gemaakt van projecten waar Dirk recentelijk aan heeft meegewerkt.

Van alles en nog wat...
juni 2015

De afgelopen maanden druk met van alles en nog wat. Diverse communicatietrainingen t.b.v. bedrijven en instellingen, met mooie evaluaties. Vele uren in de studio voor het opnemen van luisterboeken, e-learning, reclameboodschappen en een documentaire. Opnames voor Brugklas en een bedrijfsfilm. Studenten begeleiden bij hun toelatingsmonoloog voor de Toneelacademie. Script bewerken en regie voorbereiden voor een nieuwe toneelproductie. Een acteerworkshop voor managers om op een ludieke manier "alles weer eens even lekker los te schudden"...

Lobi Singi
juni 2015

Dirk is gecast voor de rol van Jan Steenstra (vader van Samuel) in de film Lobi Singi. Samuel Steenstra, een jongen met Surinaamse roots gaat op zoek naar zijn identiteit. Hij ontmoet een mysterieuze Surinaamse dame. Een en ander leidt tot een zoektocht door Suriname. De opnames waren in Nederland en voor een groot deel in het prachtige Suriname. De film gaat in september in première in Paramaribo. Met onder andere Stefan Schotsborg, Borger Breeveld, Esther Drenthe en anderen.

Zoete Wraak
april 2015

Afgelopen seizoen was Dirk te zien op SBS6 in diverse candids zoals "Gek geworden", "Helpen met inbraak", "Huis leeg" en "Hypnose show".

Een Ideale Echtgenoot
maart 2015

Met veel succes speelde Toneelgroep Maskerade "Een Ideale Echtgenoot" van Oscar Wilde. De voorstellingen zijn gespeeld van 20 t/m 29 maart in het Annatheater in Helmond.

Opnames Brugklas seizoen 3 begonnen...
maart 2015

Medio maart zijn de opnames voor het derde seizoen van de succesvolle tv-serie Brugklas (AVRO-TROS) begonnen. Maar liefst 70 afleveringen zijn vanaf 25 mei veertien weken lang elke werkdag te zien om 19.00 uur op NPO3. Dirk speelt de rol van aardrijkskundeleraar Bart van Morselt. Op de foto de vaste cast van seizoen 3.

Online communicatietrainingen
maart 2015

In opdracht van TrainTool werkt Dirk regelmatig mee aan de ontwikkeling van online communicatietrainingen. TrainTool is een snelgroeiend Nederlands bedrijf met een team van leerspecialisten en software ontwikkelaars. Onder het motto "Professionele communicatie is een kunst" wil Traintool medewerkers van uiteenlopende organisaties behulpzaam zijn in alle vormen van succesvolle en professionele communicatie.

E-learing psychiatrie
februari 2015

In de psychiatrie wordt een nieuw systeem ingebed in de psychiatrie waardoor psychiaters meer en sneller openstaan voor de culturele en maatschappelijke achtergrond van de patiënt (CFI - Cultural Formulation Interview). Een en ander maakt behandelingen effectiever en meer op de persoon gericht. Deze nieuwe didactiek wordt in een voorlichtingsfilm uiteengezet voor psychiaters (e-learning). In deze film is Dirk gecast voor de rol van psychiater. De opnames vinden plaats in februari.

Het Kogelgat van Château St. Gerlach
februari 2015

In een van de zalen van Château St. Gerlach zit een kogelgat. Een tastbaar "relikwie" van de bevrijding van zuidelijk Nederland door de Amerikanen in 1944. Decennialang kleefde de naam van Joseph A. Ryan aan deze geschiedenis. Maar was hij de schutter wel…? De documentaire "Het kogelgat van Château St. Gerlach" vervlecht documentaire en gedramatiseerde reconstructies tot een spannende zoektocht naar de betekenis van oorlog en vrijheid. Dirk verzorgt de voice-overs. De film gaat in première op 1 maart 2015.

Een Ideale Echtgenoot  |  toneelvoorstelling
januari 2015

Voor Toneelgroep Maskerade regisseert Dirk Oscar Wilde’s "Ideale Echtgenoot". De repetities zijn in volle gang. De voorstelling is te zien van 20 t/m 29 maart a.s. in het Annatheater in Helmond.

Brugklas  |  televisieserie
januari 2015

De succesvolle tv-serie "Brugklas" krijgt een derde seizoen. Aardrijkskundeleraar Bart van Morselt (gespeeld door Dirk) is ook weer van de partij. Vanaf 25 mei gaat Brugklas 3 op zender en is veertien weken lang elke werkdag te zien om 19.00 uur op NPO3. De opnames beginnen in maart.

Emanuel Goldberg (EYE filmmuseum)  |  film
januari 2015

Voor een nieuwe, educatieve film voor Filmmuseum "Eye" is Dirk gecast voor de rol van Emanuel Goldberg. Professor Goldberg was de uitvinder van de Kinamo, de eerste handheld camera. De opnames zijn eind januari.

Memories  |  candid
december 2014

Dirk was onlangs te zien op SBS6 in een speciale aflevering van "Memories"...

Bijenkorf  |  commercial
oktober 2014

Dirk is te zien in de nieuwe commercial van De Bijenkorf met niemand minder dan Joanna Lumley (o.a. bekend van Absolutely Fabulous, James Bond en De Wrekers).

Payroll Talent  |  bedrijfsfilm
november 2014

In een bedrijfsfilm voor Payroll Talent speelt Dirk de rol van ondernemer Erwin. De opnames vonden begin november plaats in Den Haag.

Brugklas  |  gouden stuiver
september 2014

"Brugklas" is genomineerd voor de Gouden Stuiver (het beste kinderprogramma). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Televizier Ring. In Brugklas wordt een vaste groep leerlingen gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. In seizoen 2 speelt Dirk de rol van leraar aardrijkskunde Bart van Morselt. Vanaf 13 oktober dagelijks te zien om 19.30 uur bij de AVRO op NPO3.

Stemmen kan tot 29 september op www.televizier.nl/ring

Orthopediebeurs  |  film
september 2014

Dirk werkt mee aan een korte film ten behoeve van een orthopediebeurs. In deze film speelt Dirk 4 karakters.

Lisa  |  film
september 2014

"Lisa" is een speelfilm die gemaakt wordt in opdracht van Sense (centrum voor seksuele gezondheid, speciaal voor jongeren). Het verhaal gaat over de 18-jarige Kamiel die verliefd wordt op de aantrekkelijke Lisa. Hij gaat steeds verder over zijn eigen grenzen en die van anderen om bij haar te zijn. Met alle gevolgen van dien... Dirk speelt de rol van de vader van Kamiel. Met Elodie Hooftman en Pol Buchly.

For the Shaman, from the good man  |  muziekvideo
september 2014

"For the Shaman, from the Good Man" is een visuele vertelling over de laatste fase in het leven van Erik. Erik is een creatieve, intelligente man die als gevolg van een ongeluk en de whiplash die hij daar aan over houdt niet meer in staat is om zijn leven te lijden zoals hij dat voor ogen had. Zijn lichaam is op en hij leeft met constante pijn. Hierdoor raakt hij in een isolement. Na jaren in deze situatie gezeten te hebben neemt hij de moeilijke beslissing om uit het leven te stappen. Dirk speelt de rol van Erik.

Zappmissie  |  televisieserie
september 2014

Tien Zapp-presentatoren denken dit jaar eindelijk een rustige vakantie te vieren op Schiermonnikoog. Maar de pret duurt niet lang. Er wordt een Zappmissie gestart om de kinderen van Het verborgen eiland te redden! Eén van de Zapp-presentatoren blijkt echter de missie van binnenuit tegen te werken… Maar wie? Dirk speelt de rol van de mysterieuze helicopterpiloot Nieman. Zappmissie is vanaf 6 september elke zaterdag 10 weken lang te zien op NPO 3.

Een Ideale Echtgenoot  |  toneelvoorstelling
september 2014

Voor theatergroep Maskerade bewerkt en regisseert Dirk "Een Ideale Echtgenoot" van Oscar Wilde. De repetities starten in september en de voorstellingen staan gepland voor maart 2015.

Ynibië  |  snapshot
september 2014

In een fictieve snapshot in opdracht van TNO en Defensie speelt Dirk de rol van minister van Defensie Voorveldert. Een en ander ter illustratie van een conflictsimulatie in een fictief land.

Vaste rol in Brugklas  |  televisieserie
augustus 2014

Dirk is gecast voor een vaste rol in de TV-serie "Brugklas" van de AVRO (2e seizoen). "Brugklas" seizoen 2 wordt vanaf maandag 13 oktober 5 weken lang iedere werkdag uitgezonden op NPO3 om 19.30 uur (totaal 25 afleveringen). De opnames beginnen in september.

The 48 Hour Film Project  |  korte film
augustus 2014

In het weekend van 22 t/m 24 augustus vond in Rotterdam het "48 Hour Film Project" plaats. Dirk kwam uit in het team Slorv van filmmaker Geert-Jan Potijk. In het verplichte genre Science Fiction maakte het team binnen 48 uur de film Gentleman, waarin Dirk een classy robot speelde.

Een Feest voor Sinterklaas  |  crowdfunding
augustus 2014

De stichting "Een Feest voor Sinterklaas" maakt het mogelijk, dat chronisch zieke kinderen en hun familie kunnen genieten van het Sinterklaasfeest. Vele goede doelen, acteurs en artiesten zeggen JA tegen "Een Feest voor Sinterklaas, editie 2014". Zeg ook JA tegen "Een Feest voor Sinterklaas 2014!"

Bekijk het filmpje op Voor de Kunst

Ieder huisje...  |  televisieserie
augustus 2014

In september start RTL met "Ieder huisje...", een nieuwe dramaserie voor televisie. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door Bureau Jeugdzorg. In een van de afleveringen speelt Dirk de rol van psychiater. De opnames vonden plaats in augustus.

MK Leads  |  training
juli 2014

MK Leads is een gespecialiseerd training- en adviesbureau met een onderscheidende kijk op competentiemanagement. Sinds kort wordt Dirk regelmatig ingezet als trainer en/of trainingsacteur voor dit Amsterdamse bureau.

Zoete Wraak  |  candid
juni 2014

Medio oktober start SBS6 met het nieuwe programma "Zoete Wraak". De opnames zijn in volle gang. Dirk werkt mee als één van de acteurs.

De Jager
mei 2014

"De Jager" is een korte fictiefilm en verhaalt over een korte periode uit het leven van Eduard, waarin hij bij zijn moeder intrekt omdat zijn ex-vrouw hem volledig heeft kaalgeplukt. Niet alleen financieel maar ook zijn eigenwaarde is verdwenen. De opnames (van 19 april t/m 4 mei) zijn onder meer op het terrein van Paleis Soestdijk en op prachtige locaties in Vierlingsbeek. Dirk speelt de rol van hoofdpersonage Eduard.

Zappmysterie  |  winnaar spinaward
april 2014

In de categorie Interactive TV & Online Video heeft Zappmysterie een SpinAward gewonnen. De SpinAward is een vakprijs voor creativiteit in digitale media. Zappmysterie was destijds enorm populair bij kinderen, op TV en online. In Zappmysterie raken tien bekende Zapp-presentatoren en -acteurs verzeild in een mysterieus complot. Wie heeft Tim Douwsma en Monique Smit vermoord? Kijkers konden via tv en internet de kluizenaar (gespeeld door Dirk) helpen om deze moordzaak op te lossen. Het spannende mysterie was tien weken lang iedere dinsdag, donderdag en zaterdag te volgen in het tv-programma Zapplive. Het spel was daarnaast online te spelen.

Verder heeft Zappmysterie een honoree ontvangen voor de Webby Awards (digitale Emmy's). Daar moest het Zappmysterie concurreren met maar liefst 12.000 andere (internationale) cases. Er zijn slechts enkele honorees uitgereikt.

De Ingebeelde Zieke  |  toneelvoorstelling
april 2014

23 maart jl. was de laatste locatievoorstelling van "De Ingebeelde Zieke" in het prachtige kasteel van Helmond. De voorstellingen waren volledig uitverkocht en het overenthousiaste publiek heeft kunnen genieten van een hilarische voorstelling met een hoog barokgehalte, een onuitstaanbare hypochonder, een hitsige dochter, kwakzalvers, mooie muziek, slagroompruiken, vrolijke verkleedpartijen en chronische valwinden.

Communicatietrainingen
april 2014

De maand april staat voor Dirk in het teken van communicatietrainingen. Regelmatig wordt hij bij bedrijven en instellingen ingezet als trainingsacteur en (co-)trainer voor uiteenlopende trajecten op het gebied van communicatie. Een van zijn opdrachtgevers is het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In april werkte hij mee aan diverse communicatietrainingen op het gebied van onder meer complexe en lastige situaties, grensoverschrijdend gedrag, palliatieve zorg en slecht nieuws.

Reporter  |  film
maart 2014

De film Reporter, die op 7 maart jl. in bioscoop Wolff Groningen in première ging, is geselecteerd voor het Internationale Filmfestival IFF Moskou (19 t/m 28 juni) . De makers van de film, Thijs Gloger en Rene Houwen van Schaftkip Films maakten dat bekend tijdens de première. Met onder andere Albert Secuur, Merlijn Mekkring, Nanette Edens, Jurgen Veenstra en Dirk van der Pol.

De Ingebeelde Zieke  |  extra voorstelling
maart 2014

Vanwege de grote belangstelling speelt toneelgroep Maskerade over twee weken een extra voorstelling van "De Ingebeelde Ziekte" in het kasteel van Helmond. De geplande voorstellingen waren vrijwel meteen uitverkocht. De extra matineevoorstelling vindt zaterdag 22 maart plaats vanaf 14.00 uur. Maskerade wist het kasteel in Helmond te strikken als decor voor haar jubileumvoorstelling. Dat is ook voor de middeleeuwse waterburcht een primeur.

Calgon  |  stem
maart 2014

Voor een nieuwe tv-reclame van Calgon neemt Dirk de stem van één van de personages voor zijn rekening.

Zappmysterie  |  nominatie
maart 2014

Zappmysterie (NCRV/KRO) is genomineerd voor de SpinAwards, de vakprijzen voor creativiteit in digitale media. Er zijn onder andere categorieën voor Mobiel, Crossmedia, Interactieve TV & Online Video en Games. Zappmysterie (10 afleveringen) is in de 2e helft van 2013 uitgezonden op Nederland 3 (Zapp). NCRV/KRO is erin geslaagd de beleving van dit succesvolle tv-programma digitaal optimaal te verlengen via onder meer www.zappmysterie.nl. Dirk speelde het hoofdpersonage, de kluizenaar Walter Wildbes.

Bananasplit  |  candid
februari 2014

Vanaf zaterdag 1 maart a.s. trekt Frans Bauer op zijn speciale Bananasplit scooter door het hele land om nietsvermoedende mensen in de maling te nemen. Ook dit jaar werkt Dirk weer mee als candidacteur. Wekelijks op zaterdag te zien op Nederland 1 om 20.25 uur.

Reporter  |  film
februari 2014

Op vrijdag 7 maart a.s. vindt om 20:15 uur de feestelijke première van "Reporter" plaats in Wolff Groningen. "Reporter" (regie Thijs Gloger) is de nieuwe film van het in Groningen gevestigde productiehuis Schaftkip Films, dat naam maakte met films als "Holland", "Heroin" en "Die Welt". Dirk speelt de rol van brandweerbevelvoerder Willem.

Komt een vrouw bij de h@cker  |  boektrailer
februari 2014

Van het nieuwe boek van Maria Genova "Komt een vrouw bij de h@cker" heeft Dirk de boektrailer ingesproken. Het boek gaat over slimme internetcriminelen. Na een schokkende en soms ook hilarische zoektocht op het randje van de privacy, kijk je met heel andere ogen naar je computer. Journaliste Maria Genova (1973) schreef onder meer columns voor Trouw en opiniestukken voor de VARA-site. Haar boeken handelen over grote maatschappelijke problemen en zijn taboedoorbrekend. Zo gaat "Het Duivelskind" over foute ouders en falende jeugdzorg.

Ertussenuit  |  film
januari 2014

Op 14 februari was de première van de nieuwe film van Robbert Doelwijt. Menno is een jongeman gevangen in een sleur. Op een dag besluit hij dat hij er wat aan moet doen en gaat op reis. Onderweg wordt hij blootgesteld aan de liefde, verdriet en isolement. In deze film speelt Dirk de rol van een filosofisch ingestelde Fransman. De opnames vonden afgelopen zomer plaats in o.a. Parijs. De film is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Ik ontmoet je daar  |  korte film
januari 2014

In de korte film "Ik ontmoet je daar" van Kevin Tromp en Chris van Leeuwen speelt Dirk de rol van dokter Bakker. De opnames vonden plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en op locatie in de Ardennen.

De Ingebeelde Zieke  |  toneelvoorstelling
januari 2014

De repetities voor "De Ingebeelde Zieke" zijn in volle gang. De première is op woensdag 19 maart a.s. Voorstellingen op 20, 21, 22 (2x) en 23 (2x) maart. Alle voorstellingen worden gespeeld op het feeërieke kasteel van Helmond.

Wie ziek is krijgt aandacht, en dat is lekker! Maar hoe houd je die aandacht zo lang mogelijk vast? Monsieur Argan weet hoe dat moet. Hij is kerngezond, maar in zijn fantasie verbeeldt hij zich onder meer, dat hij ernstige darmproblemen heeft. Hij wil 24/7 een dokter om zich heen. Zijn dochter moet daarom trouwen met een onaantrekkelijke arts, maar zij is verliefd op een knappe kerel van eenvoudige komaf. Haar stiefmoeder is uit op de erfenis. En natuurlijk zijn er ook diverse kwakzalvers die munt slaan uit de ingebeelde kwalen van Argan. Is er in dit stuk dan niemand normaal? Jawel, de meid Toinette. Op meesterlijke wijze dwingt zij haar baas de mensen te zien, zoals ze werkelijk zijn.

Een hilarische theatervoorstelling met een hoog barokgehalte, mooie muziek, verkleedpartijen, slagroompruiken, valwinden en talloze klysma’s. En dat alles in een prachtig kasteel.

Salon voor 1  |  toneelvoorstelling
december 2013

De nieuwe trailer van de succesvolle festivalvoorstelling "Salon voor 1" staat online!

VUmc  |  voorlichtingsfilm
november 2013

Voor VUmc, afdeling Sociale Geneeskunde heeft Dirk meegewerkt aan een voorlichtingsfilm in het kader van Implementatie Multidisciplinaire Ketenzorg.

Zappmysterie  |  film
november 2013

Op zaterdag 7 december en zaterdag 28 december zendt Zapp alle tien afleveringen van het succesvolle "Zappmysterie" achter elkaar uit. In "Zappmysterie, de Film" krijgen alle Zappkijkers nog een keer de kans om de mysterieuze moordzaak op te lossen. Dirk speelt de rol van hoofdpersonage "Walter de Kluizenaar" in de spannende jeugdserie van ZAPP/NCRV. "Zappmysterie" is nog tot begin december wekelijks te zien in Zapplive.

De Zappmysterie Film is te zien op zaterdag 7 december om 13:38 uur en op zaterdag 28 december om 13:35 uur, op Nederland 3.

Een feest voor Sinterklaas  |  film
november 2013

Begin november waren de opnames van de film "Een groot Sinterklaasfeest". In deze nieuwe Sinterklaasfilm speelt Dirk de rol van Labopiet. De film wordt onder meer vertoond op "Een feest voor Sinterklaas" in het Chassé Theater in Breda. Dit groots opgezette Sinterklaasfeest met vele artiesten wordt eind november via o.a. Villa Pardoes aangeboden aan veel chronische zieke kinderen met hun familie. Ook tijdens dit feest is Labopiet van de partij.

Komt een vrouw bij de h@cker  |  boektrailer
oktober 2013

Dirk werkt mee aan de boektrailer van het nieuwe boek van Maria Genova "Komt een vrouw bij de h@cker". Het boek gaat over cybercrime en identiteitsfraude. In februari 2014 komen boek en trailer uit. Maria Genova is onderzoeksjournalist en onder meer bekend van de bestsellers "Man is stoer, vrouw is hoer" en "Duivelskind".

Zappmysterie  |  televisieserie
september 2013

Dirk speelt de rol van hoofdpersonage Walter de Kluizenaar in de nieuwe jeugdserie "Zappmysterie" van ZAPP/NCRV. Tien bekende Zapp-presentatoren en -acteurs raken verzeild in een mysterieus complot. Er is sprake van een dubbele moord. Wie heeft Tim Douwsma en Monique Smit vermoord? Tien weken lang zal het Zappmysterie worden ontrafeld. Kijkers kunnen via tv en internet hierbij helpen. De eerste aflevering van Zappmysterie start op 28 september en is wekelijks te zien in Zapplive op zaterdag, dinsdag en donderdag op Nederland 3 (NCRV). De afleveringen worden in z'n geheel op zaterdagmiddag (wisselende tijden) herhaald op Nederland 3.

Expeditie Ribbelroute  |  luisterboek
augustus 2013

Op 8 oktober a.s. verschijnt het tweede boek van Annemiek van Munster. "Expeditie Ribbelroute" is het langverwachte vervolg op haar succesvolle debuut "+23". Het boek verschijnt ook als luisterboek. Dirk heeft een van de gastcolumns ingesproken. Het boek is te bestellen via zichtinzicht.nl en bol.com.

De Ingebeelde Zieke  |  toneelvoorstelling
augustus 2013

Voor theatergroep Maskerade bewerkt en regisseert Dirk "De Ingebeelde Zieke" van de 17e-eeuwse Franse toneelschrijver Molière. De repetities starten in september en de voorstellingen staan gepland voor maart 2014.

Salon voor 1  |  toneelvoorstelling
juli 2013

"Salon voor 1" ging op 15 juni jl. in première op Live-Oost festival in Amsterdam. De voorstelling is deze zomer nog te zien op Festival Franje in Amersfoort, Fringe Festival in Amsterdam, Axis Festival in Assen en Festival De Oversteek in Nijmegen.

Ertussenuit  |  korte film
juli 2013

Voor de korte film "Ertussenuit" van Robbert Doelwijt was Dirk afgelopen weekend in Parijs. Synopsis: Menno is in een sleur beland. Op een gegeven moment realiseert hij zich, dat hij zo niet verder kan met zijn leven. Hij besluit een reis te maken met de trein om zo te kunnen reflecteren op zijn leven. Onderweg wordt hij blootgesteld aan de liefde, verdriet en isolement.

Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Nieuwe Zapp-serie  |  televisieserie
juli 2013

De opnames voor de spannende opvolger van de succesvolle jeugd tv-serie "Zappendael" zijn in volle gang. In het diepste geheim weliswaar, maar een lokale tv-zender mocht alvast een kijkje nemen op de set. De serie is vanaf 28 september wekelijks (op zaterdag, dinsdag en donderdag ) te zien op Nederland 3. Dirk speelt het mysterieuze hoofdpersonage.

NIBE-SVV  |  instructiefilm
juni 2013

Voor NIBE-SVV werkt Dirk mee aan diverse instructiefilms ten behoeve van de financiële dienstverlening. NIBE-SVV ontwikkelt en verzorgt examens en opleidingen voor de financiële sector.

Inspiratie geselecteerd voor filmfestival  |  film
juni 2013

De korte film "Inspiratie" (DoornEden Films) is geselecteerd voor het Germany After Dark Film Festival in Gronau van 31 oktober t/m 8 november. "Inspiratie" vertelt het verhaal van succesvol horrorschrijver Daan Prins (Dirk van der Pol) die na vijf jaar afwezigheid grote moeite heeft zijn nieuwste boek te voltooien. Op zijn nachtelijke zoektocht naar inspiratie vindt hij de bizarre oplossing om zijn artistieke honger te stillen tijdens een ontmoeting met de mooie, jonge Emily.

Salon voor 1  |  toneelvoorstelling
juni 2013

Samen met Ilse van Kollenburg speelt Dirk deze zomer de voorstelling "Salon voor 1". Op 15 juni ging de reizende theatervoorstelling tijdens het LiveOost festival in Amsterdam in première. Daarna maakt de voorstelling een tour langs verschillende theaterfestivals (speellijst volgt).

Werkgevers Servicepunt  |  mockumentary
juni 2013

Dirk werkt mee aan een film voor de gemeente Den Haag over het functioneren van het Werkgevers Servicepunt. In deze zogenaamde mockumentary wordt fictief getoond hoe de samenwerking op het gebied van werk en werkgelegenheid er in 2025 uitziet in de regio Den Haag. Dirk speelt de rol van werkgever Job Verschuren.

Hamlet - Not to be  |  toneelvoorstelling
mei 2013

Hamlet, de gekwelde prins van Denemarken is zijn vader verloren en is gehuld in diepe rouw. Totdat de geest van zijn vader aan hem verschijnt en hem influistert, dat hij in het geheim vermoord is door zijn eigen broer, Claudius. Hamlets oom en nu nieuwe Koning van Denemarken heeft daarnaast nota bene direct de Koningin, Hamlets moeder, gehuwd. Hamlet is vastbesloten zijn vader te wreken, maar welk leed laat Hamlet achter met zijn wraakacties? Hoeveel levens wegen op tegen één vermoorde vader?

"Hamlet - Not to be" is een absurde bewerking van het beroemde verhaal, die focust op de ravage en de chaos die Hamlet veroorzaakt onder het mom van gerechtigheid. Onder begeleiding van scheurende gitaren wordt het publiek geconfronteerd met een moordlustige, sluwe Hamlet die niet zal rusten, voordat de waarheid boven tafel komt en Claudius zal boeten. Maar tegen welke prijs?

Dirk speelt de rol van Claudius, koning van Denemarken. "Hamlet - Not to be" wordt gespeeld in de prachtige Metaalkathedraal in Utrecht en op het regiefestival in Utrecht.

PostNL  |  zakelijke campagne
juni 2013

In een nieuwe campagne van PostNL t.b.v. de zakelijke markt speelt Dirk de rol van DM-strateeg Bart. Onlangs ging de derde van een serie van vier commercials online.

Salon voor 1  |  toneelvoorstelling
mei 2013

De repetities voor "Salon voor 1" zijn gestart. Tegelijkertijd is de persfoto gepresenteerd. "Salon voor 1" is de nieuwe reizende locatievoorstelling van IVK Producties over hoe je elkaar liefdevol kunt omarmen, maar ook over hoe je elkaar kunt beklemmen om het leven te beleven. De première is op 15 juni a.s. op het LiveOost Festival te Amsterdam.

EYEwalk  |  educatieve wandeling
april 2013

Het EYE Film Museum in Amsterdam werkt momenteel aan een educatieve film. Dirk speelt in enkele historische scenes uit de filmgeschiedenis, waaronder de vertoning van de eerste film van de Gebroeders Lumière "Aankomst van een trein" en een scene uit de beroemde film van de Franse filmpionier Méliès "Le voyage dans la lune" (1902). Begin september gaat EYEwalk 'in première'; een 15 minuten durende rondleiding op een iPad mini door het gebouw.

Hamlet  |  toneelvoorstelling
april 2013

Op 13 mei a.s. is de première van Hamlet. Onder regie van theatermaker Tom Dello bijt een cast van 10 spelers zich vast in dit meesterwerk van William Shakespeare.

Meat Lovers  |  film
april 2013

In de film "Meat Lovers" van Ward Trommelen ligt fastfoodketen ‘Chicken Today’ onder vuur. Via de media is uitgelekt, dat het bedrijf op nogal lugubere wijze aan zijn product komt. Nu het hele land daarvan op de hoogte is, kelderen de aandelen van het bedrijf. De vijf directieleden - allen met verborgen agenda's - hebben uiteenlopende belangen en staan voor een onmogelijke keuze. De opnames zijn gestart op 15 april. Dirk speelt de rol van bestuurslid Floris Barnstra. Ook met o.a. nieuwslezer Herman van der Zandt en Rick Hoogendoorn.

Salon voor 1  |  toneelvoorstelling
april 2013

Samen met de succesvolle actrice Ilse van Kollenburg speelt Dirk in de nieuwe voorstelling "Salon voor 1". In een jaren 50 kapsalon wachten Bert en zijn dochter Jacq op die ene klant, die zich eens in de zoveel tijd laat knippen. Meer klanten zijn er niet. Men veegt om het vegen, om de tijd te doden, om vast te houden aan structuur. Maar wat gebeurt er als het opvegen van de non-existente haren je dagtaak is geworden? De repetities onder regie van Jori Hermsen starten in mei. Op 15 juni gaat de voorstelling tijdens het LiveOost festival in Amsterdam in première. Daarna maakt de voorstelling een tour langs verschillende theaterfestivals in Nederland en België.

It's up to you!  |  interactief filmproject
april 2013

19 april is uitgeroepen tot nationale anticyberpestdag. Die dag wordt de interactieve film "It's up to you" officieel gelanceerd. Deze film wordt als discussiestarter ingezet op scholen (onderbouw van het vo en groep 8 van het basisonderwijs) om jongeren bewuster te maken van hun rol als individu en als klas in cyberpesten. Dirk speelt de rol van agent.

Reporter  |  film
maart 2013

Voor de nieuwe Film "Reporter" van regisseur Thijs Gloger is Dirk gecast voor een van de rollen. De film wordt geproduceerd door Schaftkip Films, een in Groningen gevestigd productiehuis dat internationaal aanzien heeft vergaard met films als Buitenlanders, Holland en Die Welt. De opnamen van Reporter zullen deze zomer plaatsvinden. Naar verwachting gaat de film in het voorjaar van 2014 in première.

48 Hour Film Project  |  film
maart 2013

Van 8 t/m 10 maart werd in Nijmegen het 48 Hour filmproject georganiseerd. Binnen één weekend moesten teams een korte film maken, van script schrijven t/m aanleveren van de film. Dirk werkte mee als acteur in het team van Wanderlust Film. In de film "Remote Recovery" speelt hij de rol van Herman Brynner. De film ging op 17 maart in première tijdens het GoShort Festival in Nijmegen.

Ondiep moet je horen!  |  geluidswandeling
maart 2013

Soundtrackcity werkt aan een nieuwe geluidswandeling door de door wijk Ondiep in Utrecht in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De wandeling duurt 45 minuten en ging op 24 maart in première op Theaterfestival Tweetakt. "Ondiep moet je horen!" is een actieve en spannende tour door de geluidswereld van kinderen uit Ondiep en is geschikt vanaf 9 jaar. Dirk neemt de stem van hoofdpersonage Henrik voor zijn rekening.

VU Medisch Centrum  |  instructiefilm
maart 2013

Voor VU Medisch Centrum Amsterdam werkt Dirk regelmatig mee aan films ten behoeve van de studentenpractica. Begin maart waren de opnames voor een instructiefilm met als thema "geriatrische screening".

Bananasplit  |  candid
februari 2013

Als candidacteur werkt Dirk ook dit seizoen weer mee aan Bananasplit. Vanaf 10 maart a.s. wekelijks te zien om 20:20 uur op Nederland 2.

Beschuldigd  |  televisieserie
februari 2013

In aflevering "Happy Hour" uit de serie "Beschuldigd" speelt Dirk de rol van John Tieke. De serie wordt geproduceerd door IDTV en uitgezonden op SBS6. De serie laat waargebeurde verhalen zien die op basis van scripted reality worden nagespeeld.

VVV 's-Hertogenbosch  |  historisch audioproject
januari 2013

Samen met enkele stemacteurs werkt het VVV 's-Hertogenbosch momenteel aan een historisch audioproject waarin enkele - voor de stad belangrijke - historische personages een belangrijke rol spelen. Dirk vertolkt de stem van Anthonie Schetz (1564 - 1641), baron van Grobbendonck en 40 jaar lang militair gouverneur van 's-Hertogenbosch. Echter, in 1629 veroverde "stedendwinger" Frederik Hendrik de stad en moest Schetz de stad ontvluchten.

De avondklok van Deventer  |  mockumentary
december 2012

In de mockumentary "De avondklok van Deventer" speelt Dirk de rol van landelijke coördinator avondklok. Teun Verbeek, de maker zelf, hierover:

"Ik heb een obsessie voor slapen, maar ik ben verleerd hoe dat moet. Ik ben van mening dat de hectische 24/7 wereld waarin wij leven, met al haar middelen om constant verbonden te zijn, samenspant om ons wakker te houden. Om bewustzijn hierover te creëren heb ik een mockumentary gemaakt. Hiermee analyseer en reageer ik op de maatschappelijke tendens van het verwaarlozen van slaap.

In de mockumentary wordt ons een Orwelliaanse samenleving voorgeschoteld die verdacht aannemelijk aanvoelt. Een wereld waarin burgers nauwlettend worden gecontroleerd, om ervoor te zorgen dat ze gaan slapen om precies 24.00 uur. Door het creëren van een mythische overheidsinstelling die slaap afdwingt, daag ik mijn publiek uit om het belang van slaap te herzien. Slapen is voor mij geen inefficiëntie vorm van tijdsverspilling, maar juist een essentiële periode van herstel van lichaam en geest."

Hamlet  |  toneelvoorstelling
december 2012

In januari starten de repetities voor "Hamlet" van William Shakespeare. In een nieuwe bewerking van theatermaker Tom Dello speelt Dirk de rol van Claudius. De locatievoorstelling gaan in mei in première in Utrecht.

Een Feest voor Sinterklaas  |  theatershow
november 2012

"Een feest voor Sinterklaas". Zo heet de grote theatershow in het Chassé Theater in Breda waar 200 chronisch zieke kinderen, hun ouders en broertjes of zusjes via Villa Pardoes een leuke dag wordt bezorgd. Dirk speelt de rol van Labopiet.

One Flew over The Cuckoo's Nest  |  première
november 2012

Dirk bewerkte en regisseerde de theaterproductie "One Flew over The Cuckoo's Nest". De voorstelling ging op 9 november 2012 in première in het Annatheater in Helmond.

PostNL  |  zakelijke campagne
november 2012

In een nieuwe campagne van PostNL t.b.v. de zakelijke markt speelt Dirk één van de hoofdrollen. De eerste van een serie van vier commercials is onlangs opgenomen.

De Laatste Stop  |  korte film
oktober 2012

In de nieuwe korte film "De Laatste Stop" van Tim Hoekstra en Cor Ludema speelt Dirk de rol van Henry van Leeuwen. Nadat Henry's vrouw Juliette is omgekomen bij een vliegtuigcrash is hij nooit meer de oude geworden. Nu zijn zoon Ruben op het punt staat om voor drie maanden naar de Verenigde Staten te vliegen raakt Henry in de war. Een confrontatie met het verleden is het gevolg...

André Kuipers / Floriade  |  stem
oktober 2012

Tijdens een congres op de Floriade in Venlo heeft André Kuipers op 3 oktober jl. een lezing verzorgd over de paralellen tussen de ruimtevaart en de zorg. Ter ondersteuning hiervan presenteerde Kersten Revalidatietechniek haar 50.000e hergebruikte rolstoel. Dit gebeurde aan de hand van een geanimeerde infographic. Dirk heeft hiervoor de voice-overs verzorgd.

Vinci Energies  |  bedrijfsfilm
september 2012

Dirk werkt mee aan enkele nieuwe, ludieke bedrijfsfilmpjes voor Vinci Energies. De opnames waren medio september in Veendam (Groningen).

One flew over the Cuckoo's nest  |  toneelvoorstelling
september 2012

Voor toneelgroep Maskerade regisseerde Dirk "One Flew Over the Cuckoo's Nest". De première was op 9 november in het Annatheater in Helmond. Voorstellingen op 10, 11, 14, 15, 16, 17 en 18 november.

Crimineel McMurphy weet de gevangenis te ontvluchten door te doen alsof hij gek is. Hij belandt op de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting en probeert zijn gestoorde medepatiënten te overtuigen van hun zelfbewustzijn en zelfstandigheid. Zonder het te beseffen worden zij meegesleept in een strijd tegen het angstregime van de ijskoude hoofdzuster Ratched. Een strijd vol hilarische momenten, maar ook een strijd die hem fataal zou kunnen worden...

Maskerade presenteert een verrassende en eigentijdse bewerking van het oorspronkelijke tragikomische toneelstuk, compleet met speciaal voor deze voorstelling gemaakte filmbeelden (Michel Ligtenbarg) en muziek (Michael de Jong).

Zappendael  |  televisieserie
augustus 2012

Zapplive (NCRV) start dit nieuwe seizoen met een groot mysterie! Elf Zapp-presentatoren en -acteurs raken verzeild in een mysterie op het landgoed Zappendael. Er is een moord gepleegd en het is aan hen om deze op te lossen. Kijkers kunnen via tv en internet hierbij helpen. Dirk speelt een mysterieuze rol in de oplossing van het mysterie...

It's up to you!  |  korte film
juli 2012

It's up to you! Zo gaat de nieuwe korte film van producent "Reactif" heten. Met deze interactieve film probeert men jongeren op scholen bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. Dagelijks zijn ruim 60.000 jongeren hiervan het slachtoffer. De film wordt als discussiestarter op scholen ingezet en dient als een essentiële basis in de strijd tegen cyberpesten. Het project wordt mede ondersteund door de stichting "Mijn kind online" en de GGD. Dirk speelt de rol van agent. De opnames staan gepland voor de 2e helft van augustus.

GTST  |  interactief filmproject
mei 2012

Voor Endemol werkt Dirk mee aan een interactief GTST-filmproject t.b.v. de website van RTL XL. In de hoofdrol speelt het ex-personage "Linda" (Babette van Veen). Dirk speelt de rol van Pieter, de geheime minnaar van Linda.

LAMPEN GAAN AAN  |  fictiefilm
juni 2012

In samenwerking met Stichting Urgenda organiseert de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op 7 juni a.s. het FONK festival over duurzaamheid anno 2050. Een duurzame toekomst zoals nieuwe mediamakers dat zien. Tijdens dit festival wordt de film "LAMPEN GAAN AAN" gepresenteerd waarvoor Dirk de voice-overs heeft ingesproken. In deze fictiefilm worden twee jonge geliefden in hun gezamenlijke passie voor duurzaam leven op humoristische en muzikale wijze onophoudelijk tegengewerkt door de maatschappij. Ze worden gedwongen de geldende wereldverwoestende levensstandaard aan te nemen.

Urgenda is de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Zie www.urgenda.nl

Kerkhof Batavia  |  toneelvoorstelling
mei 2012

“Droevighe tijdinghe van de aldergrouwelijckste moorderij op 't schip Batavia.”
Cornelis Fransz, 1630

In de locatievoorstelling "Kerkhof Batavia" speelt Dirk de rol van de waanzinnige onderkoopman Jeronimus Cornelisz. De muiterij op de Batavia is een van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van de VOC. Nu, bijna vierhonderd jaar later, wordt dit stukje vaderlandse geschiedenis dat we liever zouden vergeten weer tot leven gebracht aan boord van de hedendaagse replica van dit noodlottige schip. Publiek en bemanning begeven zich samen over de dekken en door de ruimen van de Batavia, twee maanden na de schipbreuk. De voorraden zijn schaars, de gemoederen gespannen en allen lijden onder het schrikbewind van de bloeddorstige onderkoopman. Een interactieve locatievoorstelling vol manipulatie, moord, zwarte humor, rum en scheurbuik.

Try-out was op 26 mei in Utrecht. Voorstellingen op de Bataviawerf in Lelystad vanaf 30 mei.

Goed opleiden is een kunst  |  symposium
mei 2012

Met een drietal scenes verzorgde Dirk - samen met Marieke Bierhoff - op 15 mei jl. de kick-off van het medisch symposium "Goed opleiden is een kunst".

Het symposium is georganiseerd door het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

ICT-opleiding  |  lesmethode
mei 2012

Dirk speelt één van de rollen in een pilot ten behoeve van een nieuwe audiovisuele lesmethode voor de opleiding ICT binnen het Middelbaar Beroeps Onderwijs.

De opnames vonden onlangs plaats op het Da Vinci College in Dordrecht.

Gemeente 's-Hertogenbosch  |  voorlichtingsfilm
mei 2012

Dirk werkt mee aan een voorlichtingsfilm voor de Gemeente 's-Hertogenbosch. De opnames vinden plaats in mei 2012.

Achterruit  |  korte film
mei 2012

“We hebben niet voor altijd de tijd... ”

In de film "Achterruit" speelt Dirk de buurman van Opa (gespeeld door Hans Croiset).
Deze korte film gaat over de achtjarige Silver die voor het eerst nadat haar oma is overleden bij opa gaat logeren. De liefhebbende kleindochter en haar levenslustige opa worstelen met de ziekte van Alzheimer die hun magische verbond bedreigt. De opnames zijn zojuist afgerond en de film gaat in september in première op het filmfestival in Utrecht.

Nieuwe audio-fragmenten online  |  stem
april 2012

Dirk werkt als voice-over en commentaarstem en heeft diverse bedrijfsfilms, commercials en documentaires een stem gegeven. Diverse nieuwe audiofragmenten (met meerdere "kleurtjes") staan op de website.

Klik hier om de fragmenten te beluisteren

Entertainment Experience Deel 8  |  film
april 2012

Dirk heeft meegewerkt aan de verfilming van deel 8 van de user generated film van Paul Verhoeven door Kamerdagen Producties. Dirk speelt de rol van Remco Albrecht.

Ziggo Zakelijk  |  reclame campagne
april 2012

Dirk werkte mee aan de nieuwe campagne van Ziggo Zakelijk.

Culture Zondag Utrecht  |  toneelvoorstelling
maart 2012

Tijdens de Culturele Zondag van 25 maart in Utrecht wordt de theatervoorstelling "Aarde dempt!" hernomen.

Aarde dempt is een korte voorstelling over de ernstig zieke begrafenisondernemer Theodoor en zijn jonge impulsieve stagiair Winfried. Een poëtische, filosofische en muzikale voorstelling over het leven en de dood.

Locatie: Galerie Rob Rademaker, Minnebroederstraat 9.
Tijden: 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 uur.

Jaloezieën  |  toneelvoorstelling
maart 2012

Dirk regisseerde de komedie "Jaloezieën" van Haye van der Heyden. De première vond plaats op 15 maart in het Annatheater in Helmond.

Roza en Overijssel  |  voorlichtingsfilm
maart 2012

In de voorlichtingsfilm "Roza en Overijssel" speelt Dirk de rol van docent staatsinrichting. De opnames vonden plaats in september 2011. Deze week is de definitieve film goedgekeurd door de Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld. Daarmee is het startsein gegeven om de film te verspreiden. De komende jaren zullen heel veel mensen de film zien; zowel bij een bezoek aan het provinciehuis (waar o.a. middelbare scholieren het "Statenspel" spelen), als via internet.

Kerkhof Batavia  |  toneelvoorstelling
februari 2012

Binnenkort beginnen de repetities voor de voorstelling "Kerkhof Batavia". Het verhaal gaat over de ondergang van VOC schip "De Batavia" dat voor de kust van Australië verging. Het was een van de bloedigste muiterijen in de geschiedenis van de scheepvaart. In deze voorstelling speelt Dirk de rol van Jeronimus Cornelisz. Deze uit Holland gevluchte onderkoopman grijpt de macht op het schip en begint een waar terreurbewind met veel slachtoffers. De interactieve locatievoorstelling wordt gespeeld op de replica van het historische schip en gaat in mei in première.

Aarde dempt!  |  toneelvoorstelling
januari 2012

“We denken wel, dat we gemiddeld 76,1 jaar leven, maar het is in een paar seconden gedaan.”

In de voorstelling "Aarde dempt!" van theatermaker Jorn Laponder speelt Dirk de rol van de ernstig zieke begrafenisondermer Theodoor Teloorgang. In de laatste periode van zijn leven speelt zijn collega Winfried (Abe Dijkman) een belangrijke rol. De voorstelling is geïnspireerd op een filmscenario van Stan Kooij en is op 31 januari, 1 en 2 februari te zien in het Pleintheater in Amsterdam.

Het Koekoeksnest  |  toneelvoorstelling
januari 2012

Voor toneelgroep Maskerade bewerkt en regisseert Dirk "One flew over the Cuckoo's nest" naar de roman van Ken Kesey. De repetities starten in januari 2012.

Bananasplit  |  candid
december 2011

Op tweede Kerstdag is Dirk te zien in Bananasplit in de rol van ballonvaarder. K1-vechter Remy Bonjasky is uitzinnig van woede als hij zijn vriendin (prominent in het complot) in een onbemande luchtballon de hoogte in ziet gaan.

Met lood in de schoenen...  |  voorlichtingsfilm
december 2011

In de voorlichtingsfilm "Met lood in de schoenen..." speelt Dirk de rol van huisarts Dr. De Boer. De film wordt gemaakt in opdracht van Centramed. Het doel van deze documentaire-achtige film is om aan te tonen hoe belangrijk goede en persoonlijke communicatie met patiënten is in geval van complicaties, onjuiste diagnoses of medische missers. Centramed verzekert zorginstellingen voor het risico van medische aansprakelijkheid en wikkelt namens hen schadeclaims af.

Omgaan met agressie  |  lesmethode
november 2011

Voor een landelijke uitgeversorganisatie werkte Dirk mee aan de audiovisuele lesmethode "Omgaan met agressie" voor het MBO. Dirk speelt een achttal types (van een zwerver tot een arrogante zakenman) die één voor één diverse vormen van agressie vertonen.

Provincie Overijssel  |  voorlichtingsfilm
oktober 2011

In een voorlichtingsfilm van de Provincie Overijssel speelt Dirk de rol van docent staatsinrichting. De film laat op speelse wijze zien wat de provincie zo al doet, zowel politiek als inhoudelijk.
Synopsis: Roza krijgt voor het college staatsinrichting de opdracht om een onderzoek te doen naar het functioneren van de Provincie Overijssel. Ze schrikt zich een hoedje, want ze had de vorige les gemist. Gaat het haar lukken om tijdens het daaropvolgende college een presentatie te geven over de Provincie?

Aarde dempt!  |  toneelvoorstelling
oktober 2011

De repetities voor het toneelstuk "Aarde dempt!" zijn begonnen. Dirk speelt de rol van Theodoor, een ernstig zieke begrafenisondernemer. In de laatste periode van zijn leven speelt zijn jonge collega Winfried (Abe Dijkman) een belangrijke rol.

Van Werkloos tot Depressief  |  boektrailer
september 2011

In de boektrailer van het autobiografische verhaal "Van Werkloos tot Depressief" (auteur: Rob van Spanje) speelt Dirk de rol van Rob. "Van Werkloosheid tot Depressief" is een zeer openhartige beschrijving van een jarenlange zoektocht naar een nieuwe toekomst.

Denk na!  |  korte film
augustus 2011

In de korte speelfilm "Denk na!" speelt Dirk de rol van ondernemer Wim van de Velde. De film is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en wordt o.a. gebruikt als voorlichtingsmateriaal tegen geweld jegens hulpverleners. De film zal te zien zijn op middelbare scholen door heel Nederland.

Synopsis: De toekomst lacht de familie Van de Velde toe. Dochter Esther mag als beloning voor haar uitmuntende schoolprestaties op studiereis naar Amerika en vader Wim staat op het punt een belangrijk contract te ondertekenen dat zijn bedrijf van een zeker faillissement zal redden. Totdat ... één onbezonnen actie van zoon Maurits gevolgen heeft die niemand meer kan overzien ...

Het Meisje met het Rode Haar  |  toneelvoorstelling
mei 2011

Dirk speelde de rol van Pieter Schaft (vader van Hannie) in de toneelbewerking van "Het Meisje met het Rode Haar" onder regie van Léon van der Sanden. De première was op 3 mei 2011 in Stadsschouwburg Haarlem. Hannie Schaft is het icoon van het Nederlandse verzet. Ze was uniek, omdat ze als vrouw bereid was foute landgenoten te liquideren en ze was tragisch, vanwege haar gepassioneerde liefde voor mede-verzetsstrijder Jan Bonekamp. Bonekamp sterft aan een schotwond, die hij oploopt bij een aanslag die hij samen met Hannie pleegt op een foute Zaanse politieman. Vanaf dat moment heeft Hannie een extra motief; het wreken van haar vermoorde geliefde. Hannie zelf wordt door de bezetter opgepakt en drie weken voor de bevrijding, 24 jaar oud, geeft een Nederlandse rechercheur haar in de duinen bij Overveen het genadeschot.

Inspiratie  |  korte film
april 2011

Dirk speelt de rol van Daan Prins in de thriller "Inspiratie". Inspiratie vertelt het verhaal van beroemd en succesvol horrorschrijver Daan Prins die na vijf jaar afwezigheid grote moeite heeft zijn nieuwste boek te voltooien. Op zijn nachtelijke zoektocht naar inspiratie vindt hij de bizarre oplossing zijn artistieke honger te stillen tijdens een ontmoeting met de jonge Emily.

Levenslang  |  film
april 2011

In "Levenslang, de film" speelt Dirk de rol van Henk (vader van één van de verdachten). Andere acteurs in deze film zijn onder meer Jim Bakkum, Loone van Roosendaal en Emile Jansen. De film ging in première op 25 april 2011. Synopsis: De wereld van de 16-jarige Lotte stort in als haar vriendje vlak voor de gymles wordt vermoord. Kan Lotte het onderzoek van de recherche afwachten, of gaat ze zelf op zoek?

Lang & Gelukkig  |  toneelvoorstelling
maart 2011

Voor toneelgroep Maskerade regisseerde Dirk het afgelopen seizoen "Lang & Gelukkig" van Don Duijns. De première was op 25 maart in het Annatheater in Helmond. De laatste voorstelling is gespeeld op 6 oktober 2011 in de schouwburg van Deurne.

Z@PPDelict  |  televisieserie
februari 2011

Dirk heeft het afgelopen seizoen meegewerkt aan het populaire jeugdprogramma"Z@PPDelict" (NCRV). Zo speelde hij de rol van de verdachte chauffeur Fred in de aflevering over de moord op Sascha Visser en de rol van liftmonteur Ed in de aflevering over de moord op Tygo Gernandt en Sanne Vogel.

Bananasplit  |  televisieshow
januari 2011

Als candidacteur heeft Dirk aan diverse afleveringen van Bananasplit meegewerkt. De uitzendingen staan gepland voor seizoen 2011-2012.

Verborgen Verhalen  |  televisieserie
december 2010

In de aflevering "De hoofdrol" van de tv-serie "Verborgen Verhalen" (EO) speelt Dirk de rol van meester Bakker. Synopsis: Het gewone leven vindt Malou maar saai. Maar sinds ze goede verhalen uit haar duim zuigt met zichzelf in de hoofdrol, vindt iedereen haar een stuk interessanter. En als ze een verhaal verzint over hoe die vervelende meester Bakker haar heeft mishandeld, hoort ze er helemaal bij.

Verlossing  |  korte film
november 2010

In de korte film "Verlossing" speelt Dirk de rol van Wouter, een man met psychische problemen. Met zijn weekendtas komt Wouter aan bij zijn tijdelijke huis. Eindelijk mag hij weer op zichzelf proberen te wonen en is hij verlost van de inrichting. Is Wouter ook verlost van zijn problemen?

Het dagboek van Anne Frank  |  toneelvoorstelling
oktober 2010

Onder regie van Léon van der Sanden speelt Dirk de rol van Otto Frank in "Het dagboek van Anne Frank". De première was op 3 mei 2010 in de Stadschouwburg in Haarlem. "Het dagboek van Anne Frank" vertelt het waargebeurde verhaal van Anne. Zij beschrijft in haar dagboek het verhaal van twee Joodse families die zich op een zolderkamertje in Amsterdam voor de Nazi's verborgen hielden. Terwijl Anne en de zeven andere bewoners van het achterhuis twee jaar lang proberen te overleven, horen zij beneden in de straten Hitler's leger. Ondanks alles behoudt Anne het geloof in de mensheid.

Home